Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone kotlety z mozzarellą w pieczarkach to kulinarna uczta, która zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. W tym przepisie soczyste mielone mięso łączy się z kremową mozzarellą, ukrytą w delikatnych pieczarkach. To połączenie aromatycznych przypraw i świeżości składników sprawia, że jest to idealne rozwiązanie zarówno na rodzinny obiad, jak i na elegancką.
Polecam.
Odsłon: 883
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 883
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 92
Składniki
1. Do dużego miski przekładam mięso, wbijam jedno jajko i dodaję sól, obie papryki, majeranek, bułkę tartą oraz śmietanę. Wszystkie elementy dokładnie wyrabiają, tworząc jednolitą masę. 2. Pieczarki dokładnie myję i usuwam ogonki.
3. W każdej pieczarce nakładam porcję przygotowanej masy mięsnej, a następnie umieszczam po jednej kulce mozzarelli. Mozzarellę przykrywam mięsem, formując okrągłe kulki.
4. Kotlety obtaczam najpierw w roztrzepanym jajku widelcem, a następnie w bułce tartej. Smażę je na rozgrzanym oleju, aż będą złociste i chrupiące.
5. Gotowe kotlety podaję z preferowaną surówką oraz ziemniakami. 6. smacznego!