Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z dodatkiem dyni, szczypiorku i smażonej cebulki są kolorowe i pyszne, po prostu rewelacyjne.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5406
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9223
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 123
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 91
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5406
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9223
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 123
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 91
Składniki
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do mielonego mięsa dodać roztrzepane jajko.
Dodać dynię. odciśniętą bułkę, czosnek, posiekany szczypiorek, cebulę i przyprawę do mięsa mielonego ( można dodać 1-2 łyżki bułki tartej).
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej formować owalne, kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
Tępą stroną noża zrobić kratę.
Smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Usmażone kotleciki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.