Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z dodatkiem dyni, szczypiorku i smażonej cebulki są kolorowe i pyszne, po prostu rewelacyjne.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2830
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 369
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 538
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2830
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 369
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 538
Składniki
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do mielonego mięsa dodać roztrzepane jajko.
Dodać dynię. odciśniętą bułkę, czosnek, posiekany szczypiorek, cebulę i przyprawę do mięsa mielonego ( można dodać 1-2 łyżki bułki tartej).
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej formować owalne, kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
Tępą stroną noża zrobić kratę.
Smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Usmażone kotleciki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.