Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z dodatkiem dyni, szczypiorku i smażonej cebulki są kolorowe i pyszne, po prostu rewelacyjne.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 771
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 771
Składniki
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do mielonego mięsa dodać roztrzepane jajko.
Dodać dynię. odciśniętą bułkę, czosnek, posiekany szczypiorek, cebulę i przyprawę do mięsa mielonego ( można dodać 1-2 łyżki bułki tartej).
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej formować owalne, kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
Tępą stroną noża zrobić kratę.
Smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Usmażone kotleciki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.