Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z dodatkiem pieczonej papryki to fajny pomysł na urozmaicenie tradycyjnego dania.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17673
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1784
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15338
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5643
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9073
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17673
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1784
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15338
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5643
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9073
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne, wstawiamy do mocno nagrzanego piekarnika i opiekamy do czasu aż skórka zbrązowieje. Z papryki zdejmujemy skórkę i wraz z papryczką chili drobno kroimy lub miksujemy w blenderze. Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 15 min. Następnie do bułki dodajemy zmiksowaną paprykę, mięso mielone, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Formujemy pulpeciki i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju.