Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z dodatkiem pieczonej papryki to fajny pomysł na urozmaicenie tradycyjnego dania.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118086
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8412
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2139
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1545
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118086
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8412
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2139
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1545
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne, wstawiamy do mocno nagrzanego piekarnika i opiekamy do czasu aż skórka zbrązowieje. Z papryki zdejmujemy skórkę i wraz z papryczką chili drobno kroimy lub miksujemy w blenderze. Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 15 min. Następnie do bułki dodajemy zmiksowaną paprykę, mięso mielone, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Formujemy pulpeciki i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju.