Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z pieczoną papryką

Mielone z pieczoną papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 566 Ocena: 4395

Dodano:

Odsłon: 240

Pyszne mielone z dodatkiem pieczonej papryki to fajny pomysł na urozmaicenie tradycyjnego dania.

Składniki

  • mięso mielone 0,5 kg
  • papryka czerwona 1 szt
  • papryczka chili 0,25 szt
  • jajko 1 szt
  • bułka tarta 3 łyżki
  • bulion 0,5 szklanki
  • czosnek 1 ząbek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mielone z pieczoną papryką

Przygotowanie

  1. Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne, wstawiamy do mocno nagrzanego piekarnika i opiekamy do czasu aż skórka zbrązowieje. Z papryki zdejmujemy skórkę i wraz z papryczką chili drobno kroimy lub miksujemy w blenderze.
    Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 15 min. Następnie do bułki dodajemy zmiksowaną paprykę, mięso mielone, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Formujemy pulpeciki i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń