Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z dodatkiem pieczonej papryki to fajny pomysł na urozmaicenie tradycyjnego dania.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25892
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3101
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25892
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3101
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne, wstawiamy do mocno nagrzanego piekarnika i opiekamy do czasu aż skórka zbrązowieje. Z papryki zdejmujemy skórkę i wraz z papryczką chili drobno kroimy lub miksujemy w blenderze. Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 15 min. Następnie do bułki dodajemy zmiksowaną paprykę, mięso mielone, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Formujemy pulpeciki i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju.