Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z dodatkiem pieczonej papryki to fajny pomysł na urozmaicenie tradycyjnego dania.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne, wstawiamy do mocno nagrzanego piekarnika i opiekamy do czasu aż skórka zbrązowieje. Z papryki zdejmujemy skórkę i wraz z papryczką chili drobno kroimy lub miksujemy w blenderze. Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 15 min. Następnie do bułki dodajemy zmiksowaną paprykę, mięso mielone, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Formujemy pulpeciki i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju.