Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z dodatkiem pieczonej papryki to fajny pomysł na urozmaicenie tradycyjnego dania.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12058
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 148
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8864
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155523
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1208
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12058
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 148
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8864
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155523
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1208
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne, wstawiamy do mocno nagrzanego piekarnika i opiekamy do czasu aż skórka zbrązowieje. Z papryki zdejmujemy skórkę i wraz z papryczką chili drobno kroimy lub miksujemy w blenderze. Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 15 min. Następnie do bułki dodajemy zmiksowaną paprykę, mięso mielone, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Formujemy pulpeciki i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju.