Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso kebab, domowy kebab z kurczaka.

Mięso kebab, domowy kebab z kurczaka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 113 Ocena: 2540

Dodano:

Odsłon: 7169

Dzisiaj polecam domowe mięso kebab zrobione z uda kurczaka, a do tego frytki i surówka i mamy prawdziwego domowego kebaba na talerzu, również durum czy kebaba w bułce. Idealnie nadaje się do różnego rodzaju sałatek. Mięso zrobimy bez użycia dodatkowych opiekaczy, wystarczy tylko patelnia i dobór odpowiednich przypraw. Polecam serdecznie i życzę smacznego !!!

Składniki

  • Filet z uda kurczaka 1 kg.
  • Oliwa lub olej 40 ml.
  • Papryka słodka mielona 2 łyżki stołowe.
  • Czosnek 2 ząbki.
  • Zioła prowansalskie 1 łyżka stołowa.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mięso kebab, domowy kebab z kurczaka.

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy i wkładamy do miski.
    Następnie wlewamy oliwę, wszystkie przyprawy i posiekany czosnek.
    Całość mieszamy, następnie odstawiamy do lodówki na 1 godzinę, a dla mniej cierpliwych można mięso smażyć od razu.
    Na suchą i mocno rozgrzaną patelnię układamy mięso i podsmażamy z obu stron aby było dobrze wysmażone.
    Gotowe mięso układamy piętrowo i kroimy ostrym nożem na cienkie plasterki.
    Gotowe !!!

    Mięso idealne na durum, kebab w bułce na talerzu, czy do sałatek.

    Smacznego !!! :))

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń