Dzisiaj polecam domowe mięso kebab zrobione z uda kurczaka, a do tego frytki i surówka i mamy prawdziwego domowego kebaba na talerzu, również durum czy kebaba w bułce. Idealnie nadaje się do różnego rodzaju sałatek. Mięso zrobimy bez użycia dodatkowych opiekaczy, wystarczy tylko patelnia i dobór odpowiednich przypraw. Polecam serdecznie i życzę smacznego !!!
Mięso kebab, domowy kebab z kurczaka.
Składniki
- Filet z uda kurczaka 1 kg.
- Oliwa lub olej 40 ml.
- Papryka słodka mielona 2 łyżki stołowe.
- Czosnek 2 ząbki.
- Zioła prowansalskie 1 łyżka stołowa.
- Sól do smaku.
- Pieprz do smaku.
Składniki
- Filet z uda kurczaka 1 kg.
- Oliwa lub olej 40 ml.
- Papryka słodka mielona 2 łyżki stołowe.
- Czosnek 2 ząbki.
- Zioła prowansalskie 1 łyżka stołowa.
- Sól do smaku.
- Pieprz do smaku.
Etapy przygotowania
Mięso myjemy i wkładamy do miski. Następnie wlewamy oliwę, wszystkie przyprawy i posiekany czosnek. Całość mieszamy, następnie odstawiamy do lodówki na 1 godzinę, a dla mniej cierpliwych można mięso smażyć od razu. Na suchą i mocno rozgrzaną patelnię układamy mięso i podsmażamy z obu stron aby było dobrze wysmażone. Gotowe mięso układamy piętrowo i kroimy ostrym nożem na cienkie plasterki. Gotowe !!! Mięso idealne na durum, kebab w bułce na talerzu, czy do sałatek. Smacznego !!! :))
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 204
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 997
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 142
Ostatnio komentowane przepisy
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 204
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 997
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 142
Składniki
- Filet z uda kurczaka 1 kg.
- Oliwa lub olej 40 ml.
- Papryka słodka mielona 2 łyżki stołowe.
- Czosnek 2 ząbki.
- Zioła prowansalskie 1 łyżka stołowa.
- Sól do smaku.
- Pieprz do smaku.
Mięso myjemy i wkładamy do miski. Następnie wlewamy oliwę, wszystkie przyprawy i posiekany czosnek. Całość mieszamy, następnie odstawiamy do lodówki na 1 godzinę, a dla mniej cierpliwych można mięso smażyć od razu. Na suchą i mocno rozgrzaną patelnię układamy mięso i podsmażamy z obu stron aby było dobrze wysmażone. Gotowe mięso układamy piętrowo i kroimy ostrym nożem na cienkie plasterki. Gotowe !!! Mięso idealne na durum, kebab w bułce na talerzu, czy do sałatek. Smacznego !!! :))