Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta na ciepło z boczkiem

Młoda kapusta na ciepło z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 5192

Dodano:

Odsłon: 10062

Idealna do klusek śląskich. Doskonały słodko - kwaśny smak... łatwa i pyszna!

Składniki

  • 1 główka małej kapusty
  • koperek świeży
  • 2 marchewki
  • ok 25 dag. boczku wędzonego
  • ocet, cukier, pieprz, kucharek lub vegeta
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować i ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić.
    Boczek i marchewkę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
    Dodać do kapusty, następnie koperek oraz cukier, ocet, vegete i ocet (do smaku wg. własnych upodobań)
    Dokładnie wymieszać.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maluszekk 16 maja 2013 Aż mam ochotę na taką kapustkę, tak ładnie prezentuje się na tych zdjęciach :)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń