Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest danie obiadowe. Bardzo sycące i bardzo smaczne.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Na patelni, na oleju rzepakowy zeszklić pokrojoną drobno cebulkę. Dodać ziemniaki rozdrobnione. Mogą być przeciśnięte przez praskę lub dobrze ubite. Chwile posmażyć. Dodać sól i pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Karkówkę pokroić na malutkie kawałeczki lub poszarpać. Pokrojone w plasterki pieczarki usmażyć na masełku. Dobrze odparować. Dodać sól i pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Na naleśnik nakładać porcję ziemniaków. Na ziemniaki pokrojone mięso i pieczarki. Zrobić pakiecik. Zawinąć dolny brzeg naleśnika do środka, następnie górny i boczne skrzydełka. Taki pakiecik zamaczać w rozbełtanych jajkach i smażyć na patelni, na oleju rzepakowym. Najlepiej kłaść składaną stroną do patelni i następnie obrócić. Pakieciki powinny być ładnie zapieczone, na złoty kolor. Tak samo postąpić z pozostałymi naleśnikami.
Salsa ogórkowa: Ogórki pokroić w drobną kostkę. Do ogórków dodać odsączony na sicie groszek zielony i pokrojoną w drobną kostkę szalotkę. Dodać koperek, olej lniany, miód, sól i pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Gotowe.