Do góry

Dania główne Przepis na:

Mój sos do spaghetti.

Mój sos do spaghetti.

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 869

Dodano:

Odsłon: 434

Dziś sobota więc nie idzie mi robota, obiad szybki to głupota lecz najszybsza jest robota.

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 łyżka suszonych warzyw,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 szczypta ziół prowansalskich,
  • 2 szczypty majeranku,
  • 2 koncentraty pomidorowe po 160 g,
  • 1 łyżka cukru,
  • 3 szklanki wody,
  • 1 mały ząbek czosnku.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju na rumiano.

  2. Dodać zmielone mięso i go podsmażyć.

  3. Następnie dodać suszone warzywa i szczyptę ziół prowansalskich.

  4. Następnie dodać przegotowaną wodę,doprawić do smaku solą, dusić przez jakiś czas.

  5. Gdy już podduszone dodać koncentrat pomidorowy oraz cukier.

  6. Po chwili dodać majeranek i jeszcze chwilę podsmażyć

  7. Dodając drobno pokrojony czosnek.

  8. Sos wyszedł przepyszny słodko kwaśny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń