Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem coś dla miłośników owoców morza. Małże w białym winie z cytrynką i czosnkiem są przepyszne, do tego dobre winko i szybka kolacja gotowa :-)
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 995
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1326
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 318
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6226
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 995
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1326
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 318
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6226
Składniki
Mule czyścimy i płuczemy na sitku w zimnej wodzie. W garnku podgrzewamy tłuszcz i na gorący wrzucamy mule, przykładamy pokrywkę i energicznie potrząsamy garnkiem, żeby mule równomiernie się podgrzewały. Kiedy mule zaczną się otwierać wlewamy wino i sok z cytryny, znowu mieszamy. Mule, które się nie otworzyły należy wyrzucić. Na koniec dajemy przeciśnięty czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Od razu podajemy. SMACZNEGO!!!