Do góry

Dania główne Przepis na:

Mule w białym winie z cytryną i czosnkiem

Mule w białym winie z cytryną i czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 803

Dodano:

Odsłon: 45

Tym razem coś dla miłośników owoców morza. Małże w białym winie z cytrynką i czosnkiem są przepyszne, do tego dobre winko i szybka kolacja gotowa :-)

Składniki

  • 1 kg świeżych muli
  • sok z 1 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka białego półwytrawnego wina
  • pół pęczka pietruszki
  • 2 łyżki masła klarowanego lub oleju
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mule w białym winie z cytryną i czosnkiem

Przygotowanie

  1. Mule czyścimy i płuczemy na sitku w zimnej wodzie. W garnku podgrzewamy tłuszcz i na gorący wrzucamy mule, przykładamy pokrywkę i energicznie potrząsamy garnkiem, żeby mule równomiernie się podgrzewały. Kiedy mule zaczną się otwierać wlewamy wino i sok z cytryny, znowu mieszamy. Mule, które się nie otworzyły należy wyrzucić. Na koniec dajemy przeciśnięty czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Od razu podajemy.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń