Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem coś dla miłośników owoców morza. Małże w białym winie z cytrynką i czosnkiem są przepyszne, do tego dobre winko i szybka kolacja gotowa :-)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 954
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 954
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Mule czyścimy i płuczemy na sitku w zimnej wodzie. W garnku podgrzewamy tłuszcz i na gorący wrzucamy mule, przykładamy pokrywkę i energicznie potrząsamy garnkiem, żeby mule równomiernie się podgrzewały. Kiedy mule zaczną się otwierać wlewamy wino i sok z cytryny, znowu mieszamy. Mule, które się nie otworzyły należy wyrzucić. Na koniec dajemy przeciśnięty czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Od razu podajemy. SMACZNEGO!!!