Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem coś dla miłośników owoców morza. Małże w białym winie z cytrynką i czosnkiem są przepyszne, do tego dobre winko i szybka kolacja gotowa :-)
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11130
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 305
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 384
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11130
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 305
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 384
Składniki
Mule czyścimy i płuczemy na sitku w zimnej wodzie. W garnku podgrzewamy tłuszcz i na gorący wrzucamy mule, przykładamy pokrywkę i energicznie potrząsamy garnkiem, żeby mule równomiernie się podgrzewały. Kiedy mule zaczną się otwierać wlewamy wino i sok z cytryny, znowu mieszamy. Mule, które się nie otworzyły należy wyrzucić. Na koniec dajemy przeciśnięty czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Od razu podajemy. SMACZNEGO!!!