Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
papier do pieczenia
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Trochę z tym zachodu, ale warto. -W paprykach układa się plaster ugotowanego w ziemniaka, potem warstwę sosu: na patelni rumieni się cebulę, potem rumieni się mięso, na chwilę wrzuca się posiekany czosnek, chili, cynamon i oregano. Gdy czosnek zacznie pachnieć dodaje się posiekane pomidory i sos trzeba przesmażyć i doprawić solą. Jak wilgoć wyparuje dodaje się łyżkę mąki dla zagęszczenia sosu. -Potem kładzie się plaster obsmażonego bakłażana. Najlepiej jest je odwodnić posypując solą, wchłoną mniej tłuszczu. Paprykę, ziemniaka i bakłażana trzeba dodatkowo posolić. Warzywa piecze się do godziny a na koniec na górę kładzie się po plastrze mozzarelli.
Smacznego :)