Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
papier do pieczenia
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Składniki
Trochę z tym zachodu, ale warto. -W paprykach układa się plaster ugotowanego w ziemniaka, potem warstwę sosu: na patelni rumieni się cebulę, potem rumieni się mięso, na chwilę wrzuca się posiekany czosnek, chili, cynamon i oregano. Gdy czosnek zacznie pachnieć dodaje się posiekane pomidory i sos trzeba przesmażyć i doprawić solą. Jak wilgoć wyparuje dodaje się łyżkę mąki dla zagęszczenia sosu. -Potem kładzie się plaster obsmażonego bakłażana. Najlepiej jest je odwodnić posypując solą, wchłoną mniej tłuszczu. Paprykę, ziemniaka i bakłażana trzeba dodatkowo posolić. Warzywa piecze się do godziny a na koniec na górę kładzie się po plastrze mozzarelli.
Smacznego :)