Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pomysł na coś innego niż niedzielne kotlety..
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 928
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 950
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1700
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14626
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 928
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 950
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1700
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14626
Składniki
Mięso rozkroić tak aby powstał jak największy płat. Lekko rozbić przyprawić. Pieczarki, cebulę, paprykę i tarta marchew przysmażyć doprawić do smaku i dodać koncentrat aby farsz miał dość zwartą konsystencję. Przestudzony wyłożyć na mięso, całość zwinąć w rulon. Piec w naczyniu z przykrywą ok 1,5 godz w temp 200 st. Od czasu do czasu polewać powstałym sosem. Ok.30 min przed końcem pieczenia ( zmniejszyć temperaturę do 180 st.) mięso odkryć i obłożyć obranymi , pokrojonymi w ćwiartki i obsypanymi majerankiem jabłkami. Do mięsa pasuję zarówno kasza jak i ziemniaki.