Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pomysł na coś innego niż niedzielne kotlety..
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1367
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3531
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1185
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1367
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3531
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1185
Składniki
Mięso rozkroić tak aby powstał jak największy płat. Lekko rozbić przyprawić. Pieczarki, cebulę, paprykę i tarta marchew przysmażyć doprawić do smaku i dodać koncentrat aby farsz miał dość zwartą konsystencję. Przestudzony wyłożyć na mięso, całość zwinąć w rulon. Piec w naczyniu z przykrywą ok 1,5 godz w temp 200 st. Od czasu do czasu polewać powstałym sosem. Ok.30 min przed końcem pieczenia ( zmniejszyć temperaturę do 180 st.) mięso odkryć i obłożyć obranymi , pokrojonymi w ćwiartki i obsypanymi majerankiem jabłkami. Do mięsa pasuję zarówno kasza jak i ziemniaki.