Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 617
Dodano: 18.11.2012
Odsłon: 22374
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mięso rozkroić tak aby powstał jak największy płat. Lekko rozbić przyprawić. Pieczarki, cebulę, paprykę i tarta marchew przysmażyć doprawić do smaku i dodać koncentrat aby farsz miał dość zwartą konsystencję. Przestudzony wyłożyć na mięso, całość zwinąć w rulon. Piec w naczyniu z przykrywą ok 1,5 godz w temp 200 st. Od czasu do czasu polewać powstałym sosem. Ok.30 min przed końcem pieczenia ( zmniejszyć temperaturę do 180 st.) mięso odkryć i obłożyć obranymi , pokrojonymi w ćwiartki i obsypanymi majerankiem jabłkami. Do mięsa pasuję zarówno kasza jak i ziemniaki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

ewalisek 04 czerwca 2017Zgłoś do usunięcia
zamiast pieczarek cebula0 Kto głosował? | Odpowiedz

kasia90 07 maja 2015Zgłoś do usunięcia
Super danie :)6 Kto głosował? | Odpowiedz

Nelle 22 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Fajne! Dzięki waszym przepisom każdy niedzielny obiad chociaż mięsny, może być zupełnie inny. Od niedawna przekonałam się do pieczenia większości mięs w piekarniku, a w naczynku żaro zdrowiej bo bez smażenia na tłuszczu i bez chemii ze sklepowych dań woreczkowych. Na pewno zrobię to cudo.6 Kto głosował? | Odpowiedz

sandra1 20 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
hmmm... bardzo ciekawy przepis5 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 20 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Pychota na 5!4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 20 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Przepis super do ulubionych:-)))Pozdrawiam4 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 20 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajne danie.5 Kto głosował? | Odpowiedz

zawiela 20 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Mniam mniam,do wypróbowania!!!5 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Wygląda przepysznie i przeapetycznie.4 Kto głosował? | Odpowiedz