Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pomysł na coś innego niż niedzielne kotlety..
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94759
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1894
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5713
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5705
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94759
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1894
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5713
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5705
Składniki
Mięso rozkroić tak aby powstał jak największy płat. Lekko rozbić przyprawić. Pieczarki, cebulę, paprykę i tarta marchew przysmażyć doprawić do smaku i dodać koncentrat aby farsz miał dość zwartą konsystencję. Przestudzony wyłożyć na mięso, całość zwinąć w rulon. Piec w naczyniu z przykrywą ok 1,5 godz w temp 200 st. Od czasu do czasu polewać powstałym sosem. Ok.30 min przed końcem pieczenia ( zmniejszyć temperaturę do 180 st.) mięso odkryć i obłożyć obranymi , pokrojonymi w ćwiartki i obsypanymi majerankiem jabłkami. Do mięsa pasuję zarówno kasza jak i ziemniaki.