Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sznycel w innej odsłonie, smakuje wybornie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22708
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15073
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4815
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45179
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 698
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22708
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15073
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4815
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45179
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 698
Składniki
Wykonanie masy mięsnej:
Mięso przełożyć do miski, dodać namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę, wbić jajko, dodać bułkę tartą, zmiażdżony czosnek, wodę, przyprawić do smaku solą i pieprzem i bardzo dokładnie wyrobić dłońmi masę mięsną.
Wykonanie sznycli:
Z gotowej masy uformować 4 kule mięsne.
Wszystkie kule spłaszczyć, na każdy położyć po porcji przygotowanego farszu, po dwa słupki żółtego sera i posypać natką pietruszki.
Uformować zgrabne sznycle, panierować w bułce tartej.
Obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony, po czym lekko ostudzić.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, położyć sznycle. Z ciasta francuskiego wykroić kwadraty i obłożyć sznycle, po czym posmarować rozmąconym żółtkiem.
Blachę nakryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec pod przykryciem około 30 minut, przed końcem pieczenia zdjąć folię i zarumienić ciasto. SMACZNEGO
Wykonanie farszu:
Pieczarki, cebulę, paprykę(pokroić w słupki) obrać, dokładnie oczyścić i udusić na maśle do odparowania wody. Po czym odstawić do ostudzenia.