Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi się do rąk, stolnicy lub wałka. Po ugotowaniu pierogi są smaczne, nie są twarde i nie sklejają się zbyt szybko. Polecam ten przepis !
miska, stolnica, wałek do ciasta, łyżka, sitko, waga kuchenna, szklanka
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 236
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 958
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1282
Polecam na kolację.
Odsłon: 176
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 236
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 958
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1282
Polecam na kolację.
Odsłon: 176
Składniki
Mąkę przesiej do większej miski przez sitko. Dodaj sól, żółtka, roztopione masło, wymieszaj drewnianą łyżką . Na końcu wlej gorącą wodę , całość dokładnie wymieszaj najpierw łyżką , a następnie zagnieć ciasto ręką na jednolitą konsystencję .
Ciasto owiń w folię i odstaw na 10-15 minut. Następnie podziel ciasto na dwie części. Jedną część zawiń w folię , a drugą rozwałkuj na stolicy podsypując od czasu do czasu niewielką ilością mąki. Rozwałkuj tak jak zwykle wałkujesz ciasto na pierogi.
Do wody w której gotować będziemy pierogi warto dodać trochę oleju, w ten sposób ograniczymy sklejanie się pierogów po ugotowaniu do minimum.
Życzę smacznego !