Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki bolognese to fantastyczny pomysł na syty obiad czy śniadanie. W prosty sposób zamienisz klasyczne spaghetti czy nudne naleśniki w pyszne zawijasy.
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4570
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 726
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4570
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 726
Składniki
Składniki na naleśniki zmiksuj.
Na patelnię wlej odrobinę oleju, rozprowadź poruszając patelnią.
Wlewaj kolejno porcje ciasta i rozprowadzaj.
Przerzucaj na drugą stronę, zarumień, przełóż na talerz.
Powtarzaj czynność, do wykorzystania ciasta.
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij na rozgrzanych 2-3 łyżkach oliwy.
Dodaj przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku.
Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodaj mięso.
Mięso rozdrabniaj widelcem by uniknąć grudek i mieszaj wraz z cebulą i czosnkiem.
Dopraw sosem sojowym jasnym, solą, sosem piri – piri.
Całość zalej passatą pomidorową.
Ponownie dopraw solą.
Dodaj pietruszkę, wymieszaj.
Duś na małym ogniu około 20 minut od czasu do czasu mieszając.
Nakładaj porcje bolognese na naleśniki i roluj.