Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki bolognese to fantastyczny pomysł na syty obiad czy śniadanie. W prosty sposób zamienisz klasyczne spaghetti czy nudne naleśniki w pyszne zawijasy.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 155
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 270
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 40
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 155
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 270
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 40
Składniki
Składniki na naleśniki zmiksuj.
Na patelnię wlej odrobinę oleju, rozprowadź poruszając patelnią.
Wlewaj kolejno porcje ciasta i rozprowadzaj.
Przerzucaj na drugą stronę, zarumień, przełóż na talerz.
Powtarzaj czynność, do wykorzystania ciasta.
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij na rozgrzanych 2-3 łyżkach oliwy.
Dodaj przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku.
Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodaj mięso.
Mięso rozdrabniaj widelcem by uniknąć grudek i mieszaj wraz z cebulą i czosnkiem.
Dopraw sosem sojowym jasnym, solą, sosem piri – piri.
Całość zalej passatą pomidorową.
Ponownie dopraw solą.
Dodaj pietruszkę, wymieszaj.
Duś na małym ogniu około 20 minut od czasu do czasu mieszając.
Nakładaj porcje bolognese na naleśniki i roluj.