Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo delikatne naleśniki z dodatkiem jabłka i twarożku. Są trochę inne niż tradycyjne i doskonale sprawdzą się o każdej porze dnia. :)
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Składniki
Ze wskazanych proporcji wyjdą 4 duże naleśniki. Mąkę przesiać przez sitko, dodać jajka, mleko oraz cukier wraz z solą. Ciasto zmiksować i odstawić do lodówki na 10 minut.
Jabłko umyć, obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Przygotować sos z miody, soku z cytryny oraz cynamonu - wymieszać. Sosem polać jabłka i wymieszać.
Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z dwóch stron na rumiano. Ciasto jest bardzo delikatne, więc naleśniki należy przerzucać bardzo ostrożnie. Rozłożone naleśniki posmarować twarożkiem oraz posypać jabłkami z jednej strony. Złożyć na pół.
Złożone naleśniki posypać cukrem pudrem. Smacznego! :)