Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo delikatne naleśniki z dodatkiem jabłka i twarożku. Są trochę inne niż tradycyjne i doskonale sprawdzą się o każdej porze dnia. :)
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 87
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5383
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3984
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 106
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 676
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 87
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5383
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3984
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 106
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 676
Składniki
Ze wskazanych proporcji wyjdą 4 duże naleśniki. Mąkę przesiać przez sitko, dodać jajka, mleko oraz cukier wraz z solą. Ciasto zmiksować i odstawić do lodówki na 10 minut.
Jabłko umyć, obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Przygotować sos z miody, soku z cytryny oraz cynamonu - wymieszać. Sosem polać jabłka i wymieszać.
Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z dwóch stron na rumiano. Ciasto jest bardzo delikatne, więc naleśniki należy przerzucać bardzo ostrożnie. Rozłożone naleśniki posmarować twarożkiem oraz posypać jabłkami z jednej strony. Złożyć na pół.
Złożone naleśniki posypać cukrem pudrem. Smacznego! :)