Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo delikatne naleśniki z dodatkiem jabłka i twarożku. Są trochę inne niż tradycyjne i doskonale sprawdzą się o każdej porze dnia. :)
Polecam.
Odsłon: 70
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 91
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 50
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 70
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 91
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 50
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 70
Składniki
Ze wskazanych proporcji wyjdą 4 duże naleśniki. Mąkę przesiać przez sitko, dodać jajka, mleko oraz cukier wraz z solą. Ciasto zmiksować i odstawić do lodówki na 10 minut.
Jabłko umyć, obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Przygotować sos z miody, soku z cytryny oraz cynamonu - wymieszać. Sosem polać jabłka i wymieszać.
Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z dwóch stron na rumiano. Ciasto jest bardzo delikatne, więc naleśniki należy przerzucać bardzo ostrożnie. Rozłożone naleśniki posmarować twarożkiem oraz posypać jabłkami z jednej strony. Złożyć na pół.
Złożone naleśniki posypać cukrem pudrem. Smacznego! :)