Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne danie główne. Naleśniki z jajem i plastrem żółtego sera. Przepis pochodzi z 427. odcinka programu "Ewa gotuje".
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1700
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18586
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6356
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1145
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1700
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18586
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6356
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1145
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Wybić jajka, wlać mleko. Przyprawić solą i pieprzem ziołowym. Zmiksować. Wlać wodę – do takiej konsystencji, by uzyskać ciasto naleśnikowe.
Patelnię natłuścić masłem. Rozgrzać. Wlać pierwszą porcję ciasta i usmażyć naleśnik – z obu stron. W podobny sposób przygotować kolejne, przy czym patelni nie trzeba już smarować tłuszczem.
Na maśle klarowanym zrobić jajka sadzone. Przyprawić solą i pieprzem.
Na środku każdego naleśnika umieścić złożony na pół plasterek sera. Na serze położyć jajko sadzone. Udekorować szczypiorkiem. Boki złożyć do środka, częściowo przykrywając białko.
Można udekorować kiełkami.