Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe naleśniki z płatków owsianych. Możesz podawać je zarówno na słodko, jak i na słodko. Dodatek oliwy do ciasta sprawia, że nie musisz natłuszczać patelni przed smażeniem.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12373
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 846
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12373
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 846
Składniki
Płatki owsiane zmiksuj za pomocą blendera na pył.
Jajka zblenduj z mlekiem i oliwą. Następnie dodaj zmielone płatki i szczyptę soli. Całość ponownie zblenduj.
Gotowe ciasto odstaw na 15 minut.
Po tym czasie, za pomocą chochelki nabieraj partie ciasta i wylewaj na rozgrzaną patelnię. Smaż z obu stron przez 2 minuty.
Naleśniki owsiane podawaj z ulubionym dżemem, bananami czy serkiem homogenizowanym.