Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe naleśniki z płatków owsianych. Możesz podawać je zarówno na słodko, jak i na słodko. Dodatek oliwy do ciasta sprawia, że nie musisz natłuszczać patelni przed smażeniem.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 66
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 29
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 94
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 66
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 29
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 94
Składniki
Płatki owsiane zmiksuj za pomocą blendera na pył.
Jajka zblenduj z mlekiem i oliwą. Następnie dodaj zmielone płatki i szczyptę soli. Całość ponownie zblenduj.
Gotowe ciasto odstaw na 15 minut.
Po tym czasie, za pomocą chochelki nabieraj partie ciasta i wylewaj na rozgrzaną patelnię. Smaż z obu stron przez 2 minuty.
Naleśniki owsiane podawaj z ulubionym dżemem, bananami czy serkiem homogenizowanym.