Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe naleśniki z płatków owsianych. Możesz podawać je zarówno na słodko, jak i na słodko. Dodatek oliwy do ciasta sprawia, że nie musisz natłuszczać patelni przed smażeniem.
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4728
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 68
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 184
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 77
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4728
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 68
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 184
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 77
Składniki
Płatki owsiane zmiksuj za pomocą blendera na pył.
Jajka zblenduj z mlekiem i oliwą. Następnie dodaj zmielone płatki i szczyptę soli. Całość ponownie zblenduj.
Gotowe ciasto odstaw na 15 minut.
Po tym czasie, za pomocą chochelki nabieraj partie ciasta i wylewaj na rozgrzaną patelnię. Smaż z obu stron przez 2 minuty.
Naleśniki owsiane podawaj z ulubionym dżemem, bananami czy serkiem homogenizowanym.