Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe naleśniki z płatków owsianych. Możesz podawać je zarówno na słodko, jak i na słodko. Dodatek oliwy do ciasta sprawia, że nie musisz natłuszczać patelni przed smażeniem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13036
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3572
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4410
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13036
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3572
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4410
Składniki
Płatki owsiane zmiksuj za pomocą blendera na pył.
Jajka zblenduj z mlekiem i oliwą. Następnie dodaj zmielone płatki i szczyptę soli. Całość ponownie zblenduj.
Gotowe ciasto odstaw na 15 minut.
Po tym czasie, za pomocą chochelki nabieraj partie ciasta i wylewaj na rozgrzaną patelnię. Smaż z obu stron przez 2 minuty.
Naleśniki owsiane podawaj z ulubionym dżemem, bananami czy serkiem homogenizowanym.