Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z pieczarkami w sosie słodko - kwaśnym

Naleśniki z pieczarkami w sosie słodko - kwaśnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 630 Ocena: 6002

Dodano:

Odsłon: 6288

Pieczarki z serkiem, naleśniki polane sosem słodko – kwaśnym, takie połączenie sprawia że danie jest przepyszne. Zachęcam do zrobienia bo warto .

Składniki

  • Składniki na ciasto naleśnikowe:
  • 2 szk. maki pszennej
  • 1 szk. mleka
  • ½ szk. wody gazowanej
  • Jajko
  • Sól
  • Składniki na farsz:
  • 2 serki topione Hochland śmietankowe
  • 1 kg pieczarek
  • Cebula
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • Dodatkowo:
  • 1 sos w słoiczku słodko - kwaśny
  • 10 dag sera żółtego
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą, dokładnie mieszając tak żeby nie powstały grudki.

  2. 2. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju lub na naleśnikarce.

  3. 3. Cebule obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  5. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 6. Następnie dokładamy serki topione i prużymy do chwili kiedy się rozpuszczą.

  7. 7. Gotowy farsz nakładamy na każdy naleśnik.

  8. 8. Składamy w kwadraty.

  9. 9. Układamy w naczyniu żaroodpornym

  10. 10. Polewamy sosem słodko – kwaśnym.

  11. 11. Na koniec ścieramy ser na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim sos.

  12. 12. Zapiekamy 10 minut w 180°C.
    13. Naleśniki gotowe.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 kwietnia 2019 Ha, u nas dziś też naleśniki będą, trochę na słodko, trochę na wytrawnie :D

Taki sos to ja lubię i czasem dodaje do różnych dań. Pyszne żarełko, ósemeczka :)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń