Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki z serkiem, naleśniki polane sosem słodko – kwaśnym, takie połączenie sprawia że danie jest przepyszne. Zachęcam do zrobienia bo warto .
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2811
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3939
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 777
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2811
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3939
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 777
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą, dokładnie mieszając tak żeby nie powstały grudki.
2. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju lub na naleśnikarce.
3. Cebule obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Następnie dokładamy serki topione i prużymy do chwili kiedy się rozpuszczą.
7. Gotowy farsz nakładamy na każdy naleśnik.
8. Składamy w kwadraty.
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym
10. Polewamy sosem słodko – kwaśnym.
11. Na koniec ścieramy ser na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim sos.
12. Zapiekamy 10 minut w 180°C. 13. Naleśniki gotowe. 14. Smacznego.