Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki z serkiem, naleśniki polane sosem słodko – kwaśnym, takie połączenie sprawia że danie jest przepyszne. Zachęcam do zrobienia bo warto .
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457211
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1328
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2177
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 535
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457211
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1328
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2177
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 535
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą, dokładnie mieszając tak żeby nie powstały grudki.
2. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju lub na naleśnikarce.
3. Cebule obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Następnie dokładamy serki topione i prużymy do chwili kiedy się rozpuszczą.
7. Gotowy farsz nakładamy na każdy naleśnik.
8. Składamy w kwadraty.
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym
10. Polewamy sosem słodko – kwaśnym.
11. Na koniec ścieramy ser na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim sos.
12. Zapiekamy 10 minut w 180°C. 13. Naleśniki gotowe. 14. Smacznego.