Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10652
Dodano: 26.04.2019
Odsłon: 6643
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą, dokładnie mieszając tak żeby nie powstały grudki.
2. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju lub na naleśnikarce.
3. Cebule obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Następnie dokładamy serki topione i prużymy do chwili kiedy się rozpuszczą.
7. Gotowy farsz nakładamy na każdy naleśnik.
8. Składamy w kwadraty.
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym
10. Polewamy sosem słodko – kwaśnym.
11. Na koniec ścieramy ser na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim sos.
12. Zapiekamy 10 minut w 180°C.
13. Naleśniki gotowe.
14. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Jagodzianka17 27 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszne danie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 26 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Genialne nalesniczki :) Pycha:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 26 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Ha, u nas dziś też naleśniki będą, trochę na słodko, trochę na wytrawnie :DTaki sos to ja lubię i czasem dodaje do różnych dań. Pyszne żarełko, ósemeczka :) Odpowiedzi: 2 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz