Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i serem feta

Przepis dnia 2015-07-23
Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i serem feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10187

Dodano:

Odsłon: 30027

dopiero od bardzo niedawna przekonuję się do szpinaku, ponieważ w przedszkolu panie kucharki skutecznie mnie do niego zniechęciły. ale okazuje sie, że szpinak w takiej wersji smakuje rewelacyjnie :-). na dodatek ekspresowy w przygotowaniu obiad

Składniki

  • 4 naleśniki (do podstawowej wersji dodaję zioła prowansalskie i bazylię)
  • szpinak liściasty baby ok. 20 dag
  • ser feta 15 dag
  • czosnek 1 duży ząbek
  • sól, pieprz
  • ser żółty 5 dag
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki.
    Szpinak opłukać, posiekać delikatnie (niezbyt drobno). Drobno pokrojony czosnek chwilkę przesmażyć na oleju, dodać szpinak, lekko zblanszować, doprawić solą (lekko, bo ser feta jest słony) i pieprzem, wkruszyć ser feta, wymieszać. Na środek każdego naleśnika wyłozyć farsz, zwinąć w rulon lub w kopertę, ułozyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym,

  2. posypać startym serem. Piec w temp. 200 stopni ok. 12-15 min. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń