Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 749
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 72
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 6489
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 749
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 72
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 6489
Składniki
Naleśniki smażymy wg sprawdzonego, ulubionego przepisu:)
Świeży szpinak dokładnie myjemy a potem blanszujemy. Na patelni roztapiamy masełko, wrzucamy szpinak i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy rozmiażdżony czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.
Na naleśniki kładziemy plaster sera żółtego, 2-3 łyżki usmażonego szpinaku i zawijamy. I tak z każdym. Potem wkładamy do naczynia żaroodpornego i podpiekamy aż będą cieplutkie. Wykładamy na talerz i polewamy śmietanką.