Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na kurczaka
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 441
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5167
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3365
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 441
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5167
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3365
Składniki
Wymieszałem wszystkie składniki marynaty, odstawiłem do lodówki na 15 minut. Nogi kurczaka umyłem, osuszyłem , pokroiłem na udka i podudzia. Mięso nakłułem ostrym nożem, oprószyłem solą i pieprzem. Natarłem marynatą i wstawiłem do lodówki na 3 godziny ( najlepiej na całą noc). Pomarańczę pokroiłem w grube plastry. W formie żaroodpornej ułożyłem mięso i plastry pomarańczy, dodałem resztę marynaty. Zapiekałem 55 minut w temperaturze 200 stopni C. Polewałem mięso powstałym sosem co jakiś czas.