Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na kurczaka
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2162
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3278
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1334
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2085
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2162
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3278
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1334
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2085
Składniki
Wymieszałem wszystkie składniki marynaty, odstawiłem do lodówki na 15 minut. Nogi kurczaka umyłem, osuszyłem , pokroiłem na udka i podudzia. Mięso nakłułem ostrym nożem, oprószyłem solą i pieprzem. Natarłem marynatą i wstawiłem do lodówki na 3 godziny ( najlepiej na całą noc). Pomarańczę pokroiłem w grube plastry. W formie żaroodpornej ułożyłem mięso i plastry pomarańczy, dodałem resztę marynaty. Zapiekałem 55 minut w temperaturze 200 stopni C. Polewałem mięso powstałym sosem co jakiś czas.