Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nuggetsy to niewielkie, panierowane kotleciki z fileta kurczaka. Pyszne i bardzo proste do przygotowania danie, które może stanowić - w połączeniu z frytkami, sosem czosnkowym, keczupem lub surówką - danie obiadowe.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1669
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 26
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1576
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1669
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 26
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1576
Składniki
Wymyte, osuszone filety kroimy w paski lub mniejsze kawałki. Mieszamy z przyprawami, zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. W między czasie przygotowujemy ziemniaki na frytki. Kawałki fileta moczymy w rozbełtanych jajkach, obtaczamy w zmieszanej mące z bułką tartą i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron. W między czasie smażymy frytki. Gotowe nuggesty podajemy z frytkami i keczupem lub sosem czosnkowym. Można podać również z kawałkami ogórka świeżego. Smacznego !!!