Do góry

Dania główne Przepis na:

Nuggesty z kurczaka z frytkami.

Nuggesty z kurczaka z frytkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1806 Ocena: 29237

Dodano:

Odsłon: 1355

Nuggetsy to niewielkie, panierowane kotleciki z fileta kurczaka. Pyszne i bardzo proste do przygotowania danie, które może stanowić - w połączeniu z frytkami, sosem czosnkowym, keczupem lub surówką - danie obiadowe.

Składniki

  • filety z kurczaka 3 szt.
  • kurze jajka 2 szt.
  • bułka tarta pół szklanki
  • mąka pszenna pół szklanki
  • olej do smażenia
  • Przyprawy:
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy łyżeczka
  • przyprawa gyros łyżeczka
  • Dodatkowo:
  • ziemniaki na frytki 10 szt.
  • keczup lub sos czosnkowy
  • ogórek świeży
3-4 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Nuggesty z kurczaka z frytkami.

Przygotowanie

  1. Wymyte, osuszone filety kroimy w paski lub mniejsze kawałki. Mieszamy z przyprawami, zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. W między czasie przygotowujemy ziemniaki na frytki. Kawałki fileta moczymy w rozbełtanych jajkach, obtaczamy w zmieszanej mące z bułką tartą i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron. W między czasie smażymy frytki. Gotowe nuggesty podajemy z frytkami i keczupem lub sosem czosnkowym. Można podać również z kawałkami ogórka świeżego.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

iwwonnka 27 sierpnia Bardzo proste i smaczne. Ja często zamiast kurczaka używam indyka lub filetów rybnych.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń