Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Wędlinę pokroić w paski ,cebulę w pół plasterki.Cebulę podsmażyć na oleju na złoto ,pod koniec smażenia dodać wędlinę ,zioła,sól,pieprz.Smażyć jeszcze 2 minuty.Nadzienie przykryć i odstawić tak aby nie ostygło
OMLET. Jajka wybić do miski,dodać śmietanę ( ja dodaję 18 procentową łaciatą do zup i sosów ale można też dodać mleko lub wodę ).Posolić.Jajka roztrzepać aż żółtka połączą się z białkami
Na patelnię dać olej,podgrzać ,wlać jajka,gdy brzegi się zetną podnosić je delikatnie by masa z wierzchu spływała na dno. Smażyć na małym ogniu do momentu, aż masa z wierzchu przestanie spływać a omlet pod spodem będzie przyrumieniony
UWAGA.Omlet smaży się tylko z jednej strony ,ale gdy się woli usmażony z dwóch stron należy go przewrócić i jeszcze chwilkę smażyć.
Na połowę omletu nałożyć nadzienie i przykryć drugą połową . Smacznego