Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łatwe w przygotowaniu. Ozorki z tego przepisu wychodzą mięciutkie i delikatne, mięso rozpływa się w ustach. Sos chrzanowy wzbogaca smak dania i dodaje ostrości daniu. Polecam
Ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym
Składniki
- ozorki wieprzowe 2,
- włoszczyzna ( bez kapusty),
- ziarenka ziela angielskiego 4,
- liście laurowe 2 -3 ,
- ząbki czosnku 3 + cebula,
- sól i pieprz do smaku,
Składniki
- ozorki wieprzowe 2,
- włoszczyzna ( bez kapusty),
- ziarenka ziela angielskiego 4,
- liście laurowe 2 -3 ,
- ząbki czosnku 3 + cebula,
- sól i pieprz do smaku,

Potrzebne przybory kuchenne
garnek, nóż, łyżka, deska dokrojenia,
Etapy przygotowania
Przepis na sos chrzanowy oto link do przepisu; https;//smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-sos-chrzanowy,2035468,bozena1960.html Ozorki dokładnie czyścimy , wycinamy gruczoły ślinowe po obydwu stronach, następnie myjemy pod bieżącą wodą. Wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i moczymy około 60 minut. Po tym czasie wodę wylewamy, zalewamy czystą wodą i wstawiamy do gotowania. Gotujemy około godziny, po czym wyjmujemy ozorki, dokładnie usuwamy skórę i z powrotem wkładamy do wywaru, dodajemy przyprawy oraz włoszczyznę , liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Do gotowania dodajemy ząbki czosnku i obraną w całości cebulę. Gotujemy do miękkości. Ozorki wyjmujemy lekko studzimy i kroimy w dowolnej grubości plastry. Podajemy z ziemniakami polane sosem chrzanowym lub z ugotowaną na sypko kaszą również polane sosem chrzanowym. Smacznego

Przygotowany sos.

Danie gotowe do podania.

Przepis w Waszym wykonaniu (13)


Komentarze do przepisu (7)
Ostatnio komentowane przepisy

Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 14

Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 13

Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65176

Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 735

Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 94
Ostatnio komentowane przepisy

Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 14

Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 13

Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65176

Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 735

Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 94



Składniki
- ozorki wieprzowe 2,
- włoszczyzna ( bez kapusty),
- ziarenka ziela angielskiego 4,
- liście laurowe 2 -3 ,
- ząbki czosnku 3 + cebula,
- sól i pieprz do smaku,
Przepis na sos chrzanowy oto link do przepisu; https;//smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-sos-chrzanowy,2035468,bozena1960.html Ozorki dokładnie czyścimy , wycinamy gruczoły ślinowe po obydwu stronach, następnie myjemy pod bieżącą wodą. Wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i moczymy około 60 minut. Po tym czasie wodę wylewamy, zalewamy czystą wodą i wstawiamy do gotowania. Gotujemy około godziny, po czym wyjmujemy ozorki, dokładnie usuwamy skórę i z powrotem wkładamy do wywaru, dodajemy przyprawy oraz włoszczyznę , liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Do gotowania dodajemy ząbki czosnku i obraną w całości cebulę. Gotujemy do miękkości. Ozorki wyjmujemy lekko studzimy i kroimy w dowolnej grubości plastry. Podajemy z ziemniakami polane sosem chrzanowym lub z ugotowaną na sypko kaszą również polane sosem chrzanowym. Smacznego
Przygotowany sos.
Danie gotowe do podania.
Pyszotka;)
Murzynek to ciasto mojego dzieciństwa .Ciasto z tego przepisu jest pyszne i wilgotne a do tego szybkie i proste w wykonaniu. Przepis wypróbowałam i napewno będę do niego wracać . Polecam przepis każdemu .
Pyszności:)
Stary przepis ale ciasto zawsze bardzo smaczne.;)
Smakowite ciasto :)