Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łatwe w przygotowaniu. Ozorki z tego przepisu wychodzą mięciutkie i delikatne, mięso rozpływa się w ustach. Sos chrzanowy wzbogaca smak dania i dodaje ostrości daniu. Polecam
garnek, nóż, łyżka, deska dokrojenia,
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 14035
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9428
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2028
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4033
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 605
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 294
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 14035
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9428
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2028
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4033
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 605
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 294
Składniki
Przepis na sos chrzanowy oto link do przepisu; https;//smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-sos-chrzanowy,2035468,bozena1960.html Ozorki dokładnie czyścimy , wycinamy gruczoły ślinowe po obydwu stronach, następnie myjemy pod bieżącą wodą. Wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i moczymy około 60 minut. Po tym czasie wodę wylewamy, zalewamy czystą wodą i wstawiamy do gotowania. Gotujemy około godziny, po czym wyjmujemy ozorki, dokładnie usuwamy skórę i z powrotem wkładamy do wywaru, dodajemy przyprawy oraz włoszczyznę , liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Do gotowania dodajemy ząbki czosnku i obraną w całości cebulę. Gotujemy do miękkości. Ozorki wyjmujemy lekko studzimy i kroimy w dowolnej grubości plastry. Podajemy z ziemniakami polane sosem chrzanowym lub z ugotowaną na sypko kaszą również polane sosem chrzanowym. Smacznego
Przygotowany sos.
Danie gotowe do podania.