Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna kuchnia hiszpańska.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
► Cebulę, czosnek posiekać, papryka i filety pokroić w paski a pomidory w ósemki. ► Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzać olej, dodać czosnek, cebulę oraz mięso. Gdy mięso nabierze delikatnie złotego koloru, wrzucić paprykę kiedy ta zmięknie, dodać pomidory, następnie opłukany ryż, doprawić szafranem i solą, wlać bullion drobiowy i zagotować. ► Po około 10 minutach dodać zielony groszek i opłukane, oczyszczone owoce morza, dusić przez 20 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.