Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne szybkie danie, które zaspokoi kubki smakowe
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1446
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1446
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Składniki
Posiekaj cebulę i czosnek, paprykę pokrój na paski, osącz groszek, kostkę bulionową rozpuść w litrze gorącej wody.
Na płaskiej dużej patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę i czosnek, wsyp ryż, smaż przez 3 minuty, dodaj curry i paprykę, smaż jeszcze 2 minuty, często mieszając.
Wlej bulion. W razie potrzeby odrobinę posól gotuj 15 minut, dodaj mieszankę owoców morza i odsączony groszek, wymieszaj, gotuj jeszcze 5 - 6 minut, aż ryż wchłonie płyn i zmięknie.
W razie potrzeby Dodaj trochę więcej niż litr płynu. Posyp natką. Podawaj z kawałkami cytryny.