Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane, smażone paluszki z dorsza podane z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty, marchwi i papryki.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19244
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1682
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232121
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19244
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1682
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232121
Składniki
1 - obrane, wymyte ziemniaki kroimy wzdłuż na 3 równe plastry, plastry kroimy na pół (księżyce) 2 - posolone księżyce z ziemniaków układamy na rozgrzanej z olejem patelni, smażymy pod przykryciem 3 - Ziemniaki smażymy z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu wykładamy na talerze
4 - Na pozostałym oleju ze smażenia ziemniaków smażymy paluszki z dorsza z obu stron na rumiano
5 - Usmażone paluszki z dorsza wykładamy na talerze 6 - podajemy z domową sałatką warzywną ze słoika Smacznego !!!