Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane, smażone paluszki z dorsza podane z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty, marchwi i papryki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12858
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12858
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4598
Składniki
1 - obrane, wymyte ziemniaki kroimy wzdłuż na 3 równe plastry, plastry kroimy na pół (księżyce) 2 - posolone księżyce z ziemniaków układamy na rozgrzanej z olejem patelni, smażymy pod przykryciem 3 - Ziemniaki smażymy z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu wykładamy na talerze
4 - Na pozostałym oleju ze smażenia ziemniaków smażymy paluszki z dorsza z obu stron na rumiano
5 - Usmażone paluszki z dorsza wykładamy na talerze 6 - podajemy z domową sałatką warzywną ze słoika Smacznego !!!