Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane, smażone paluszki z dorsza podane z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty, marchwi i papryki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 797
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 797
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Składniki
1 - obrane, wymyte ziemniaki kroimy wzdłuż na 3 równe plastry, plastry kroimy na pół (księżyce) 2 - posolone księżyce z ziemniaków układamy na rozgrzanej z olejem patelni, smażymy pod przykryciem 3 - Ziemniaki smażymy z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu wykładamy na talerze
4 - Na pozostałym oleju ze smażenia ziemniaków smażymy paluszki z dorsza z obu stron na rumiano
5 - Usmażone paluszki z dorsza wykładamy na talerze 6 - podajemy z domową sałatką warzywną ze słoika Smacznego !!!