Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe danie dla wegetarian i nie tylko.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 754
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2053
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 754
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2053
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ziemniaki połączyć z twarogiem i marchewką, wbić jajko, dodać obie mąki , sól do smaku. Na stolnicy posypanej mąką formować wałeczki, kroić paluszki. Wrzucać do gotującej wody, gotować do czasu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjąć łyżką cedzakową. Polać klarowanym masełkiem i posypać cukrem.