Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Paprykę wydrążyć i umyć. Ryż ugotować. Cebulę i pieczarki pokroić i udusić na łyżce masła, pod koniec doprawić wegetą.
Pokroić natkę, dodać do ugotowanego ryżu, dodać łyżkę masła, doprawić solą (najlepiej ziołową) i pieprzem, dodać pieczarki i wymieszać. Farszem wypełnić paprykę.
Rozpuścić kostkę rosołową. Paprykę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać wywarem do ok. połowy naczynia, przykryć pokrywką i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 40- 50 minut (najlepiej sprawdzać widelcem czy papryka jest miękka).
SOS: Pomidory, czosnek, liść laurowy i ziele angielskie podgrzewać na małym ogniu ok. 15 minut. Wyjąć liście laurowe i ziele angielskie (czosnek też można wyjąć- ja zostawiam bo lubię), doprawić solą, pieprzem i cukrem i gotować jeszcze ok. 5 minut. Dodać bazylię i zamieszać.
Paprykę ułożyć na talerzu i polać sosem.