Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4359
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 99
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 418
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4359
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 99
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 418
Składniki
Paprykę wydrążyć i umyć. Ryż ugotować. Cebulę i pieczarki pokroić i udusić na łyżce masła, pod koniec doprawić wegetą.
Pokroić natkę, dodać do ugotowanego ryżu, dodać łyżkę masła, doprawić solą (najlepiej ziołową) i pieprzem, dodać pieczarki i wymieszać. Farszem wypełnić paprykę.
Rozpuścić kostkę rosołową. Paprykę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać wywarem do ok. połowy naczynia, przykryć pokrywką i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 40- 50 minut (najlepiej sprawdzać widelcem czy papryka jest miękka).
SOS: Pomidory, czosnek, liść laurowy i ziele angielskie podgrzewać na małym ogniu ok. 15 minut. Wyjąć liście laurowe i ziele angielskie (czosnek też można wyjąć- ja zostawiam bo lubię), doprawić solą, pieprzem i cukrem i gotować jeszcze ok. 5 minut. Dodać bazylię i zamieszać.
Paprykę ułożyć na talerzu i polać sosem.