Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka :)
Paprykę wydrążyć i umyć. Ryż ugotować. Cebulę i pieczarki pokroić i udusić na łyżce masła, pod koniec doprawić wegetą.
Pokroić natkę, dodać do ugotowanego ryżu, dodać łyżkę masła, doprawić solą (najlepiej ziołową) i pieprzem, dodać pieczarki i wymieszać. Farszem wypełnić paprykę.
Rozpuścić kostkę rosołową. Paprykę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać wywarem do ok. połowy naczynia, przykryć pokrywką i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 40- 50 minut (najlepiej sprawdzać widelcem czy papryka jest miękka).
SOS: Pomidory, czosnek, liść laurowy i ziele angielskie podgrzewać na małym ogniu ok. 15 minut. Wyjąć liście laurowe i ziele angielskie (czosnek też można wyjąć- ja zostawiam bo lubię), doprawić solą, pieprzem i cukrem i gotować jeszcze ok. 5 minut. Dodać bazylię i zamieszać.
Paprykę ułożyć na talerzu i polać sosem.
Przepis dnia
Przepis na tę potrawę jest bardzo prosty a zapiekane papryki będą idealne na...
Odsłon: 8013
Bardzo lubię klasyczną marchewkę z groszkiem, ale wersja z soczystym i słodki...
Odsłon: 961
Kruche, chrupiące i mocno orzechowy. Genialne ciasteczka z masła orzechowego...
Odsłon: 1344
Smakowite kotlety mielone z kurczaka ze świeżą papryką oraz aromatyczną przyp...
Odsłon: 41826
Przepis dnia
Domowe, jogurtowe, 'treściwe', pyszne i ZIMNE ;) idealne na upały :)
Odsłon: 5812
Bardzo lubię klasyczną marchewkę z groszkiem, ale wersja z soczystym i słodki...
Odsłon: 961
Kruche, chrupiące i mocno orzechowy. Genialne ciasteczka z masła orzechowego...
Odsłon: 1344
Smakowite kotlety mielone z kurczaka ze świeżą papryką oraz aromatyczną przyp...
Odsłon: 41826
Przepis dnia
Domowe, jogurtowe, 'treściwe', pyszne i ZIMNE ;) idealne na upały :)
Odsłon: 5812
Składniki
Paprykę wydrążyć i umyć. Ryż ugotować. Cebulę i pieczarki pokroić i udusić na łyżce masła, pod koniec doprawić wegetą.
Pokroić natkę, dodać do ugotowanego ryżu, dodać łyżkę masła, doprawić solą (najlepiej ziołową) i pieprzem, dodać pieczarki i wymieszać. Farszem wypełnić paprykę.
Rozpuścić kostkę rosołową. Paprykę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać wywarem do ok. połowy naczynia, przykryć pokrywką i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 40- 50 minut (najlepiej sprawdzać widelcem czy papryka jest miękka).
SOS: Pomidory, czosnek, liść laurowy i ziele angielskie podgrzewać na małym ogniu ok. 15 minut. Wyjąć liście laurowe i ziele angielskie (czosnek też można wyjąć- ja zostawiam bo lubię), doprawić solą, pieprzem i cukrem i gotować jeszcze ok. 5 minut. Dodać bazylię i zamieszać.
Paprykę ułożyć na talerzu i polać sosem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryba po grecku – moja ulubiona
Dania główne
PYSZNA KARKÓWKA Z MARYNATĄ
Dania główne
Chorwackie cevapcici z grilla
Dania główne
Fasola Jaś po bretońsku
Ryba po grecku – moja ulubiona
Nie wiem jak Państwo, ale jednym z moich ulubionych dań jest ryba ale ryba po...
Odsłon: 14
PYSZNA KARKÓWKA Z MARYNATĄ
Prosty przepis na marynatę do karkówki gdzie będzie nam potrzebny karczek wie...
Odsłon: 37