Do góry

Dania główne Przepis na:

Parówki w cieście

Parówki w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 1038

Dodano:

Odsłon: 12531

Zajadają się dorośli i dzieci ;)

Składniki

  • twarożek homogenizowany naturalny, 200 g
  • mleko, 6 łyżek
  • olej, 6 łyżek
  • sól, 1 łyżeczka
  • mąka, 300 g
  • cienkie parówki
  • proszek do pieczenia, 30 g
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Parówki w cieście

Przygotowanie

  1. Z powyższych składników zagnieść ciasto, dokładnie wyrobić i rozwałkować cieniutko.

  2. Pokroić na prostokąty - w zależności od wielkości parówek - ja nie zaklejam końców. Zawinąć parówki w ciasto.

  3. Piec w nagrzanym do 220 st. piekarniku na złoty kolor.

  4. Podawać z keczupem, musztardą lub innym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karolciaa 14 sierpnia 2010 zrobiłam je dziś na śniadanko....pychotka :) Wszystkim smakowały! Część zrobiła wg przepisu, a część nieco zmodyfikowałam- dodałam zioła do ciasta i plasterek sera żółtego do środka-polecam :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milusia1604 22 lutego 2010 Wyglądają dekoracyjnie i jest to danie na przekąskę dla niespodziewanych gości.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń