Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche to pracochlonne, ale jesli ktos lubi gotowac, to warto sie pokusic. Pyszne danie zarowno na cieplo, jak i na zimno.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 33
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 33
Składniki
Baklazana i pomidory kroimy na kawalki (nie musza byc drobno pokrojone), kladziemy na gleboka patelnie, dodajemy lyzke masla , przyprawy, podlewamy szklanka wody i dusimy pod przykryciem. Czesto mieszamy. Odkrywamy patelnie i dalej smazymy mieszajac. Mozna podlac odrobina wody. Po ok pol godzinie warzywa kladziemy do przecieraka, lub jesli ktos nie ma wykladamy po prostu na durszlak i przecieramy.
Na malej patelni smazymy drobno pokrojona cebulke wraz z pokrojonym czosnkiem i dodajemy do passaty.
Osobno przygotowujemy pulpeciki. Ja zrobilam je z miesa mielonego mieszanego, dodalam 1 jajko, przesmazona cebulke, sol, pieprz, 1 lyzke kaszy manny i juz bez dodatkowego smazenia dawalam pulpeciki na lekko osolony wrzatek. Gotowalam ok 7 min. Na talerz kladziemy po pare pulpetow, dodajemy dowolna ilosc passaty, mozna dodac kleks smietanki slodkiej oraz Maggi. Dodatkowo mozna tez dodac troche grubego makaronu. Ja dodalam kluseczki z kaszy manny, jednak nastepnym razem dodam jednak makaronu. Zdrowego, smacznego !!