Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13691
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2887
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1197
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13691
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2887
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1197
Składniki
Najpierw trzeba wstawić makaron uszka do osolonej wody, gotują się najdłużej. Boczek pokrojony w paseczki wytapia się na patelni, na tłuszczu podsmaża się pieczarki, a gdy będą prawie gotowe dodaje się zmiażdżony i posiekany czosnek. Całość podlewa się śmietaną i doprawia solą i pieprzem. Makaron wybiera się łyżką do makaronu na do sosu, tak aby cała woda ne odciekła. Jeszcze wystarczy dodać starty ser i posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego :)