Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 680
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 1498
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 302
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być je...
Odsłon: 229
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 680
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 1498
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 302
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być je...
Odsłon: 229
Składniki
Najpierw trzeba wstawić makaron uszka do osolonej wody, gotują się najdłużej. Boczek pokrojony w paseczki wytapia się na patelni, na tłuszczu podsmaża się pieczarki, a gdy będą prawie gotowe dodaje się zmiażdżony i posiekany czosnek. Całość podlewa się śmietaną i doprawia solą i pieprzem. Makaron wybiera się łyżką do makaronu na do sosu, tak aby cała woda ne odciekła. Jeszcze wystarczy dodać starty ser i posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego :)