Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Najpierw trzeba wstawić makaron uszka do osolonej wody, gotują się najdłużej. Boczek pokrojony w paseczki wytapia się na patelni, na tłuszczu podsmaża się pieczarki, a gdy będą prawie gotowe dodaje się zmiażdżony i posiekany czosnek. Całość podlewa się śmietaną i doprawia solą i pieprzem. Makaron wybiera się łyżką do makaronu na do sosu, tak aby cała woda ne odciekła. Jeszcze wystarczy dodać starty ser i posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego :)