Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jesz mięsa, a może szukasz pomysłu na odchudzoną wersję pasztetu? Jeśli tak koniecznie przygotuj pasztet jajeczny z warzywami. Dobrze sprawdzi się jako codzienna zdrowa przekąska, może być także ciekawym daniem, które urozmaici twój wielkanocny stół. Co dodać do pasztetu jajecznego z warzywami? Bazą tego przepisu są oczywiście jajka. W tej wersji dodano do niego także cukinię oraz pieczarki, możesz jednak spróbować eksperymentować z innymi składnikami. Świetnie pasować tu będzie również dodatek zieleniny, na przykład szczypiorku. Jakie przyprawy dodać do jajecznego pasztetu z warzywami? Do pasztetu jajecznego z warzywami nie zapomnij dodać soli oraz świeżo mielonego pieprzu. Dobrze smakować będzie tu także suszony czosnek, odrobina słodkiej papryki, chili lub kminu rzymskiego.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 284
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 85
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3808
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 566
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 284
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 85
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3808
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 566
Składniki
Zacznij od ugotowania ośmiu jajek na twardo, następnie pozostaw je do wystudzenia. Następnie dokładnie rozgnieć je za pomocą widelca.
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę, cukinię i pieczarki zetrzyj na tarce. Podsmaż całość na maśle, aż warzywa odparują i nabiorą złotego koloru. Dopraw solą i pieprzem.
Do miski z jajkami przełóż podsmażone warzywa, dodaj słodką paprykę, suszony czosnek, posiekaną zieloną pietruszkę, dorzuć bułkę tartą, trzy surowe jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj i przełóż do keksówki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Piecz przez około 50 minut do godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.