Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiadek i nie drogi w wykonaniu.
Wykonanie:
Boczek pokroić, zrumienić na suchej patelni razem z posiekaną cebulą i wystudzić. Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli. Po czym utłuc, wymieszać z boczkiem, śmietaną, mlekiem, żółtkami, przyprawami do smaku. Całość dokładnie wymieszać, dodać sztywno ubitą pianę. Foremkę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wylać masę ziemniaczaną. Zapiec w temperaturze 180 stopni na rumiano. Podawać na ciepło polany dowolnym sosem i surówką.
Pyszna zapiekanka ziemniaczana z dwoma serami
Odsłon: 1108
Babka ziemniaczana to prosty i tani pomysł na obiad lub kolację. Możemy jeść...
Odsłon: 642
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 33
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 40
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 40
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 33
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 40
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 40
Składniki
Wykonanie: Boczek pokroić, zrumienić na suchej patelni razem z posiekaną cebulą i wystudzić. Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli. Po czym utłuc, wymieszać z boczkiem, śmietaną, mlekiem, żółtkami, przyprawami do smaku. Całość dokładnie wymieszać, dodać sztywno ubitą pianę. Foremkę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wylać masę ziemniaczaną. Zapiec w temperaturze 180 stopni na rumiano. Podawać na ciepło polany dowolnym sosem i surówką.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 33
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1738