Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza pęczak z kurczakiem i rydzami w kremowym śmietanowym sosie. To proste danie, które zachwyca bogactwem smaku. Koniecznie wypróbujcie ten przepis póki jeszcze trwa sezon!
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1493
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13795
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 157
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1493
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13795
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 157
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na oleju, aż do lekkiego zarumienienia. Dodajemy mięso z kurczaka pokrojone na nieduże kawałki. Smażymy 2-3 minuty. Dodajemy oczyszczone i i pokrojone rydze, smażymy znów kilka minut. Teraz dodajemy przepłukany pęczak i znów smażymy, często mieszając. Po 5 minutach zalewamy całość bulionem i doprawiamy mielonym zielem, solą, pieprzem, chilli i majerankiem. Gotujemy, aż kasza będzie miękka (około 15-20 minut). W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Na końcu dodajemy śmietankę i mieszamy. Pęczotto podajemy z surówką lub ogórkiem konserwowym.