Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza pęczak z kurczakiem i rydzami w kremowym śmietanowym sosie. To proste danie, które zachwyca bogactwem smaku. Koniecznie wypróbujcie ten przepis póki jeszcze trwa sezon!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14596
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19661
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14596
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19661
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na oleju, aż do lekkiego zarumienienia. Dodajemy mięso z kurczaka pokrojone na nieduże kawałki. Smażymy 2-3 minuty. Dodajemy oczyszczone i i pokrojone rydze, smażymy znów kilka minut. Teraz dodajemy przepłukany pęczak i znów smażymy, często mieszając. Po 5 minutach zalewamy całość bulionem i doprawiamy mielonym zielem, solą, pieprzem, chilli i majerankiem. Gotujemy, aż kasza będzie miękka (około 15-20 minut). W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Na końcu dodajemy śmietankę i mieszamy. Pęczotto podajemy z surówką lub ogórkiem konserwowym.