Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza pęczak z kurczakiem i rydzami w kremowym śmietanowym sosie. To proste danie, które zachwyca bogactwem smaku. Koniecznie wypróbujcie ten przepis póki jeszcze trwa sezon!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1661
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1451
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1623
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1661
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1451
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1623
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na oleju, aż do lekkiego zarumienienia. Dodajemy mięso z kurczaka pokrojone na nieduże kawałki. Smażymy 2-3 minuty. Dodajemy oczyszczone i i pokrojone rydze, smażymy znów kilka minut. Teraz dodajemy przepłukany pęczak i znów smażymy, często mieszając. Po 5 minutach zalewamy całość bulionem i doprawiamy mielonym zielem, solą, pieprzem, chilli i majerankiem. Gotujemy, aż kasza będzie miękka (około 15-20 minut). W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Na końcu dodajemy śmietankę i mieszamy. Pęczotto podajemy z surówką lub ogórkiem konserwowym.