Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza pęczak z kurczakiem i rydzami w kremowym śmietanowym sosie. To proste danie, które zachwyca bogactwem smaku. Koniecznie wypróbujcie ten przepis póki jeszcze trwa sezon!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 159
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1291
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 159
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1291
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na oleju, aż do lekkiego zarumienienia. Dodajemy mięso z kurczaka pokrojone na nieduże kawałki. Smażymy 2-3 minuty. Dodajemy oczyszczone i i pokrojone rydze, smażymy znów kilka minut. Teraz dodajemy przepłukany pęczak i znów smażymy, często mieszając. Po 5 minutach zalewamy całość bulionem i doprawiamy mielonym zielem, solą, pieprzem, chilli i majerankiem. Gotujemy, aż kasza będzie miękka (około 15-20 minut). W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Na końcu dodajemy śmietankę i mieszamy. Pęczotto podajemy z surówką lub ogórkiem konserwowym.