Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem makaroniarą i kocham makarony. Przyrządzam je na wiele sposobów. Jednym z moich ulubionych jest penne z boczkiem i brokułami. :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8452
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 531
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8452
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 531
Składniki
Brokuły gotujemy do miękkości, odcedzamy i zostawiamy. Makaron ugotować al dente. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Dodać ugotowane brokuły, trochę startego sera żółtego oraz śmietanę i przyprawić (nie żałować ani soli ani pieprzu bo nie czuć tego bardzo). Całość dusić około 3-5 minut na wolnym ogniu. Makaron polać sosem, posypać resztą startego sera i BON APETIT! :)