Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne ze szpinakiem i serem parmezano-Prosty przepis Ewki!

Penne ze szpinakiem i serem parmezano-Prosty przepis Ewki!

Autor:

Przepisów i artykułów: 166 Ocena: 1562

Dodano:

Odsłon: 807

Jeśli lubisz makaron ,to dzisiaj w mojej kuchni włoskiej jest makaron(penne) ze szpinakiem. Przygotowanie w 20 minut.

Składniki

  • makaron rurki 360 g
  • szpinak mrożony 450g
  • ząbek czosnku 1 szt
  • olej z oliwek lub olej roślinny 2 łyżki
  • śmietana kremówka 30% 250 ml
  • serek topiony w plasterkach 3 szt
  • ser twardy parmezano 50 g
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Penne ze szpinakiem i serem parmezano-Prosty przepis Ewki!

Przygotowanie

  1. Nastawic wodę na makaron. Na patelnię wlać olej podsażyć ząbek czosnku,dodać rozmrożony szpinak, dusić do wyparowania wody ,dodac smietanę oraz serek topiony ,wszystko to zamieszać i doprowadzic do rozpuszczenia się serka.Makaron ugotowąć w osolonej wodzie al dente czyli na pół twardo. Odcedzić i wrzucić na patelnię, podrzucić do góry patelnią tak ,aby połączyły się składniki. Jesli nie umiesz tego zrobić, zamieszaj dobrze łyżką, posyp utartym serem parmezano.I danie jest gotowe.


    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń