Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz przygotować zdrowy obiad, ale nie masz wiele czasu, skorzystaj z naszego przepisu na pesto z jarmużu. Możesz podać je z pełnoziarnistym makaronem, który jest mniej kaloryczny od klasycznego.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4621
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1331
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 254
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34346
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 631
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4621
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1331
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 254
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34346
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 631
Składniki
Płatki migdałów podpraż na suchej i rozgrzanej patelni.
Jarmuż umyj pod bieżącą wodą i osusz. Pozbądź się twardych łodyg. Liście przełóż do blendera.
Do jarmużu dodaj obrany czosnek, prażone płatki migdałowe, oliwę, parmezan oraz sól i pieprz do smaku.
Wszystko razem zblenduj. Pamiętaj, że pesto nie musi być idealnie gładkie.