Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz przygotować zdrowy obiad, ale nie masz wiele czasu, skorzystaj z naszego przepisu na pesto z jarmużu. Możesz podać je z pełnoziarnistym makaronem, który jest mniej kaloryczny od klasycznego.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10199
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1161
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11561
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 565
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10199
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1161
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11561
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 565
Składniki
Płatki migdałów podpraż na suchej i rozgrzanej patelni.
Jarmuż umyj pod bieżącą wodą i osusz. Pozbądź się twardych łodyg. Liście przełóż do blendera.
Do jarmużu dodaj obrany czosnek, prażone płatki migdałowe, oliwę, parmezan oraz sól i pieprz do smaku.
Wszystko razem zblenduj. Pamiętaj, że pesto nie musi być idealnie gładkie.