Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz przygotować zdrowy obiad, ale nie masz wiele czasu, skorzystaj z naszego przepisu na pesto z jarmużu. Możesz podać je z pełnoziarnistym makaronem, który jest mniej kaloryczny od klasycznego.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1684
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7386
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2887
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1684
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7386
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2887
Składniki
Płatki migdałów podpraż na suchej i rozgrzanej patelni.
Jarmuż umyj pod bieżącą wodą i osusz. Pozbądź się twardych łodyg. Liście przełóż do blendera.
Do jarmużu dodaj obrany czosnek, prażone płatki migdałowe, oliwę, parmezan oraz sól i pieprz do smaku.
Wszystko razem zblenduj. Pamiętaj, że pesto nie musi być idealnie gładkie.