Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na oryginalne, aromatyczne i ciekawe w smaku pesto z rukoli z dodatkiem kasztanów jadalnych i koziego sera. Pesto świetnie komponuje się z ryżem jaśminowym.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 669
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 384
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3238
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4077
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 853
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 669
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 384
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3238
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4077
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 853
Składniki
Kasztany obieramy z łupin i łusek oraz delikatnie prażymy na dobrze rozgrzanej patelni.
Ser kozi ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Rukolę dobrze myjemy i osuszamy. Następnie przystępujemy do przygotowania pesto: Do rozdrabniacza dodajemy kasztany jadalne i miksujemy. Dalej dodajemy rukolę, kozi ser, 2 ząbki czosnku i około 50 ml oliwy z oliwek - wszystko miksujemy przez chwilę. Następnie wlewamy pozostałą część oliwy przez cały czas miksując. Całość doprawiamy do smaku solą i dość obficie, świeżo zmielonym pieprzem.
Gotowe pesto podajemy, wymieszane z gorącym ryżem jaśminowym. Życzę smacznego! :)