Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie ziemniaków i mięsa mielonego w jednym, a do tego pyszny chrupiący boczek.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 103
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 60
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4544
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6808
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 103
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 60
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4544
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6808
Składniki
Na tłuszczu podsmażamy lekko cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy mięso mielone, lekko podsmażamy. Do smażącego się mięsa dodajemy utłuczone ziemniaki. Wszystko razem lekko podsmażamy, a następnie miksujemy blenderem lub przepuszczamy przez maszynkę. Do ziemniaczano-mięsnej masy dodajemy jajka, musztardę, majeranek, natkę pietruszki, pieprz i sól.
Całość dokładnie wyrabiamy. Niedużą foremkę wykładamy plasterkami boczku, (u mnie silikonowa bez smarowania, ale jeżeli macie inną foremkę musicie przed wyłożeniem boczku posmarować ją tłuszczem). Na boczek kładziemy uformowany klops. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do temp. 200'C piekrnika na 60 minut. Pieczeń po upieczeniu powina nabrać złoto-brązowego koloru, podajemy na gorąco lub na zimno z sezonową surówką. Smacznego !