Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie ziemniaków i mięsa mielonego w jednym, a do tego pyszny chrupiący boczek.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4654
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418280
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4654
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418280
Składniki
Na tłuszczu podsmażamy lekko cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy mięso mielone, lekko podsmażamy. Do smażącego się mięsa dodajemy utłuczone ziemniaki. Wszystko razem lekko podsmażamy, a następnie miksujemy blenderem lub przepuszczamy przez maszynkę. Do ziemniaczano-mięsnej masy dodajemy jajka, musztardę, majeranek, natkę pietruszki, pieprz i sól.
Całość dokładnie wyrabiamy. Niedużą foremkę wykładamy plasterkami boczku, (u mnie silikonowa bez smarowania, ale jeżeli macie inną foremkę musicie przed wyłożeniem boczku posmarować ją tłuszczem). Na boczek kładziemy uformowany klops. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do temp. 200'C piekrnika na 60 minut. Pieczeń po upieczeniu powina nabrać złoto-brązowego koloru, podajemy na gorąco lub na zimno z sezonową surówką. Smacznego !