Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie ziemniaków i mięsa mielonego w jednym, a do tego pyszny chrupiący boczek.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Na tłuszczu podsmażamy lekko cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy mięso mielone, lekko podsmażamy. Do smażącego się mięsa dodajemy utłuczone ziemniaki. Wszystko razem lekko podsmażamy, a następnie miksujemy blenderem lub przepuszczamy przez maszynkę. Do ziemniaczano-mięsnej masy dodajemy jajka, musztardę, majeranek, natkę pietruszki, pieprz i sól.
Całość dokładnie wyrabiamy. Niedużą foremkę wykładamy plasterkami boczku, (u mnie silikonowa bez smarowania, ale jeżeli macie inną foremkę musicie przed wyłożeniem boczku posmarować ją tłuszczem). Na boczek kładziemy uformowany klops. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do temp. 200'C piekrnika na 60 minut. Pieczeń po upieczeniu powina nabrać złoto-brązowego koloru, podajemy na gorąco lub na zimno z sezonową surówką. Smacznego !