Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie ziemniaków i mięsa mielonego w jednym, a do tego pyszny chrupiący boczek.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 278
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 42
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 67
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 132
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17042
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 356
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 278
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 42
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 67
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 132
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17042
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 356
Składniki
Na tłuszczu podsmażamy lekko cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy mięso mielone, lekko podsmażamy. Do smażącego się mięsa dodajemy utłuczone ziemniaki. Wszystko razem lekko podsmażamy, a następnie miksujemy blenderem lub przepuszczamy przez maszynkę. Do ziemniaczano-mięsnej masy dodajemy jajka, musztardę, majeranek, natkę pietruszki, pieprz i sól.
Całość dokładnie wyrabiamy. Niedużą foremkę wykładamy plasterkami boczku, (u mnie silikonowa bez smarowania, ale jeżeli macie inną foremkę musicie przed wyłożeniem boczku posmarować ją tłuszczem). Na boczek kładziemy uformowany klops. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do temp. 200'C piekrnika na 60 minut. Pieczeń po upieczeniu powina nabrać złoto-brązowego koloru, podajemy na gorąco lub na zimno z sezonową surówką. Smacznego !