Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z indyka

Pieczeń z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13773

Dodano:

Odsłon: 20594

Bardzo prosta i smaczna pieczeń.

Składniki

  • mięso z indyka 1,50 kg
  • sól,pieprz,majeranek
  • czosnek 5-6 ząbków
  • psta z suszonych popmidorów 3-4 łyżki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń z indyka

Przygotowanie

  1. mięso uformować w kwadrat (skóra ma byc na spodzie),natrzec przypra wami,posmarowac pastą z suszonych pomidorów i odstawic do lodówki na 2 godziny

  2. po tym czasie mieso zwinąć,obwiazać białą bawełnina nicią,polac olejem ,wstawic do nagrzanego piekarnika i piec do miękkości

  3. pieczen doskonale smakuje z ziemniakami ,mizerią ,sałatką z buraków lub duszoną marchewką

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 02 lutego 2017 Co to znaczy "do miękkości"? W ilu stopniach? Jak długo? Proszę o precyzyjne informacje, bo nigdy nie piekłam indyka w ten sposób :(

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Balb 26 lipca 2016 Ale na zdjęciu z całą pewnością jest świnina a nie indyk (i zapeklowana na dodatek)!

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 25 lipca 2016 Normalnie rewelacja. Aż prosi się sama by zatopić w nią zęby <3

124 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker 25 lipca 2016 Nic nie przebije smaku domowej pieczeni :)

123 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń