Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie amerykańskie, biednych, południowych farmerów. Zawiera trzy podstawowe składniki pierwotnej kuchni amerykańskich kolonizatorów - kukurydza, boczek i fasola. Świetne na zimowe wieczory, dostarcza dużo energii, a przy tym jest tanie.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2523
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 462
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 197
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 753
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2523
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 462
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 197
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 753
Składniki
*Na 20min przed smażeniem rozgrzać piekarnik na 200stopni Na głębokiej patelni bądź w głębokim garnku rozpuszczamy tłuszcz (ja użyłem oleju kokosowego).
Cebulę kroimy grubo i smażymy z dodatkiem cukru, i soli. Aż będzie się błyszczeć, następnie zdejmujemy z gazu.
Boczek kroimy w drobne prostokąty, wykrawamy niechciane elementy typu chrząstki itp.
Patelnię z cebulą wstawiamy ponownie na gaz i dodajemy boczku. Dodajemy wszystkie pozostałe przyprawy i zioła. Delikatnie mieszamy i smażymy na małym ogniu przez kilka minut.
Do patelni wlewamy odmierzoną ilość przecieru, odcedzoną fasolę i kukurydzę.
Tak przygotowany kociołek wstawiamy na 7-8 minut do piekarnika.
Propozycja podania.