Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 5123
Dodano: 16.09.2013
Odsłon: 69033
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Kalafior podzielic na rozyczki, ugotowac w posolonej wodzie. Ugotowany odcedzic i rozgniesc (widelcem lub tluczkiem do ziemniakow). Wystudzic.
Do zimnego kalafiora dodac jajko, natke pietruszki, sol i pieprz, wymieszac- powoli dodawac bulke tarta, tak by masa przestala sie lepic do rak. Z masy formowac kotleciki.
Blaszke wylozyc papierem do pieczenia, ukladac kotlety- piec na zloto w temperaturze 160-180 stopni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

cook7 20 października 2015Zgłoś do usunięcia
Przepis to prawdziwa bomba.Zabieram go. Ale popracuj proszę troszkę nad pisownią Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

aba 02 października 2013Zgłoś do usunięcia
Rewelacja... :)8 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 29 września 2013Zgłoś do usunięcia
Brzmi pysznie-)8 Kto głosował? | Odpowiedz