Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, zdrowy, bezmiesny obiadek :)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5711
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154766
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 445
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5711
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154766
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 445
Składniki
Kalafior podzielic na rozyczki, ugotowac w posolonej wodzie. Ugotowany odcedzic i rozgniesc (widelcem lub tluczkiem do ziemniakow). Wystudzic. Do zimnego kalafiora dodac jajko, natke pietruszki, sol i pieprz, wymieszac- powoli dodawac bulke tarta, tak by masa przestala sie lepic do rak. Z masy formowac kotleciki. Blaszke wylozyc papierem do pieczenia, ukladac kotlety- piec na zloto w temperaturze 160-180 stopni.