Do góry

Dania główne Przepis na:

pieczone kotlety z kalafiora

pieczone kotlety z kalafiora

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4743

Dodano:

Odsłon: 67388

Smaczny, zdrowy, bezmiesny obiadek :)

Składniki

  • 400 g kalafiora
  • 1 jajko
  • 4-5 lyzek bulki tartej
  • natka pietruszki
  • sol i pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalafior podzielic na rozyczki, ugotowac w posolonej wodzie. Ugotowany odcedzic i rozgniesc (widelcem lub tluczkiem do ziemniakow). Wystudzic.
    Do zimnego kalafiora dodac jajko, natke pietruszki, sol i pieprz, wymieszac- powoli dodawac bulke tarta, tak by masa przestala sie lepic do rak. Z masy formowac kotleciki.
    Blaszke wylozyc papierem do pieczenia, ukladac kotlety- piec na zloto w temperaturze 160-180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń