Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potrawa idealna na specjalne okazje! Wystarczy piekarnik i blacha do pieczenia!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94180
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2823
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1666
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2363
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94180
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2823
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1666
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2363
Składniki
Z papryk usuwamy gniazda nasienne, następnie kroimy je na duże kawałki. Cebule kroimy w grube półplasterki.
Do miski z pokrojonymi warzywami dodajemy gnocchi. Całość polewamy olejem i doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu ziołowego, łyżeczką papryki w proszku oraz łyżeczką ziół prowansalskich. Mieszamy.
Świeże lub rozmrożone krewetki polewamy olejem i doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Mieszamy.
Warzywa z gnocchi wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (termoobieg) na 20 minut.
Po upływie wyznaczonego czasu na wierzch potrawy wykładamy krewetki i pieczemy jeszcze około 8 minut. Smacznego.