Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potrawa idealna na specjalne okazje! Wystarczy piekarnik i blacha do pieczenia!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2416
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4570
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1652
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2416
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4570
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1652
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Składniki
Z papryk usuwamy gniazda nasienne, następnie kroimy je na duże kawałki. Cebule kroimy w grube półplasterki.
Do miski z pokrojonymi warzywami dodajemy gnocchi. Całość polewamy olejem i doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu ziołowego, łyżeczką papryki w proszku oraz łyżeczką ziół prowansalskich. Mieszamy.
Świeże lub rozmrożone krewetki polewamy olejem i doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Mieszamy.
Warzywa z gnocchi wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (termoobieg) na 20 minut.
Po upływie wyznaczonego czasu na wierzch potrawy wykładamy krewetki i pieczemy jeszcze około 8 minut. Smacznego.