Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-10-2024
proste w wykonaniu i smaczne roladki na niedzielny obiad.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1412
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1347
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1412
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1347
Składniki
Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, rozbić, posypać solą, pieprzem ziołowym, suszonymi pomidorami i po wierzchu posypać suszoną natką pietruszki.
Na każdy kotlet położyć cztery ćwiartki ogórka zawiniętego w dwa plasterki szynki i sera. Po czym kotleta zwinąć w roladkę i obwinąć boczkiem.
Naczynie żaroodporne lub blaszkę posmarować masłem klarowanym, wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć przygotowane roladki, posmarować dosyć obficie masłem klarowanym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 50 minut, w międzyczasie po upływie 25 minut wyjąć roladki i polać powstałym sosem i dopiec roladki.
Podawać do obiadu z mizerią z ogórków. SMACZNEGO.