Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-10-2024
proste w wykonaniu i smaczne roladki na niedzielny obiad.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 258
Polecam.
Odsłon: 411
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 258
Polecam.
Odsłon: 411
Składniki
Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, rozbić, posypać solą, pieprzem ziołowym, suszonymi pomidorami i po wierzchu posypać suszoną natką pietruszki.
Na każdy kotlet położyć cztery ćwiartki ogórka zawiniętego w dwa plasterki szynki i sera. Po czym kotleta zwinąć w roladkę i obwinąć boczkiem.
Naczynie żaroodporne lub blaszkę posmarować masłem klarowanym, wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć przygotowane roladki, posmarować dosyć obficie masłem klarowanym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 50 minut, w międzyczasie po upływie 25 minut wyjąć roladki i polać powstałym sosem i dopiec roladki.
Podawać do obiadu z mizerią z ogórków. SMACZNEGO.