Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-10-2024
proste w wykonaniu i smaczne roladki na niedzielny obiad.
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 71
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 592
Polecam.
Odsłon: 225
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 499
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 71
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 592
Polecam.
Odsłon: 225
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 499
Składniki
Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, rozbić, posypać solą, pieprzem ziołowym, suszonymi pomidorami i po wierzchu posypać suszoną natką pietruszki.
Na każdy kotlet położyć cztery ćwiartki ogórka zawiniętego w dwa plasterki szynki i sera. Po czym kotleta zwinąć w roladkę i obwinąć boczkiem.
Naczynie żaroodporne lub blaszkę posmarować masłem klarowanym, wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć przygotowane roladki, posmarować dosyć obficie masłem klarowanym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 50 minut, w międzyczasie po upływie 25 minut wyjąć roladki i polać powstałym sosem i dopiec roladki.
Podawać do obiadu z mizerią z ogórków. SMACZNEGO.