Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczki z oliwą, czosnkiem i rozmarynem - jak z ogniska. Do tego fasolka szparagowa z bułką tartą. Można do tego podać jeszcze jajko sadzone.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103729
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5876
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103729
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5876
Składniki
Ziemniaki myjemy, te większe kroimy na pół. Do żeliwnego garnka wlewamy oliwę, wkładamy ziemniaki, czosnek i gałązkę rozmarynu. Przyprawiamy solą i pieprzem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na pół godziny.
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo.
Wyjmujemy ziemniaki z piekarnika, podlewamy wodą (powinna przykryć ziemniaki), przykrywamy przykrywką i wkładamy z powrotem do piekarnika na kolejne 30 minut.
Na patelnię wrzucamy bułkę tartą i kilka minut ją prażymy. Następnie dodajemy masło i mieszamy, aż się zezłoci.
Po 30 minutach wyjmujemy ziemniaki z piekarnika, odlewamy resztkę wody, układamy na nich fasolkę i bułkę tartą i wkładamy do piekarnika na 20 minut.
Po tym czasie ziemniaki powinny być już miękkie. Smacznego :)