Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony pstrąg bez ości podawany z ziemniaczanymi łódeczkami oraz surówką z kiszonej kapusty.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13076
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14396
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5947
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13076
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14396
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5947
Składniki
Ziemniaki wyszorować i pokroić w ósemki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać cebulą pokrojoną w piórka. Dorzucić czosnek w łupinie. Przyprawić tymiankiem, oprószyć solą, skropić oliwą. Wymieszać i wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Ryby pozbawić głów, wyciąć kręgosłupy, odciąć płetwy oraz paski mięsa od strony brzucha. Widoczne ości usunąć pęsetą.
Tuszki skropić wewnątrz sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Filety złożyć i umieścić w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Posmarować roztopionym masłem i upiec w piekarniku (30 minut, temp. 180 st. C).
Podawać z cząstkami cytryny, pieczonymi ziemniakami oraz kapustą kiszoną.