Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony pstrąg bez ości podawany z ziemniaczanymi łódeczkami oraz surówką z kiszonej kapusty.
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 20
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 32
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 2311
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 20
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 32
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 2311
Składniki
Ziemniaki wyszorować i pokroić w ósemki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać cebulą pokrojoną w piórka. Dorzucić czosnek w łupinie. Przyprawić tymiankiem, oprószyć solą, skropić oliwą. Wymieszać i wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Ryby pozbawić głów, wyciąć kręgosłupy, odciąć płetwy oraz paski mięsa od strony brzucha. Widoczne ości usunąć pęsetą.
Tuszki skropić wewnątrz sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Filety złożyć i umieścić w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Posmarować roztopionym masłem i upiec w piekarniku (30 minut, temp. 180 st. C).
Podawać z cząstkami cytryny, pieczonymi ziemniakami oraz kapustą kiszoną.