Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony pstrąg bez ości podawany z ziemniaczanymi łódeczkami oraz surówką z kiszonej kapusty.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3444
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4141
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73735
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 557
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3444
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4141
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73735
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 557
Składniki
Ziemniaki wyszorować i pokroić w ósemki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać cebulą pokrojoną w piórka. Dorzucić czosnek w łupinie. Przyprawić tymiankiem, oprószyć solą, skropić oliwą. Wymieszać i wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Ryby pozbawić głów, wyciąć kręgosłupy, odciąć płetwy oraz paski mięsa od strony brzucha. Widoczne ości usunąć pęsetą.
Tuszki skropić wewnątrz sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Filety złożyć i umieścić w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Posmarować roztopionym masłem i upiec w piekarniku (30 minut, temp. 180 st. C).
Podawać z cząstkami cytryny, pieczonymi ziemniakami oraz kapustą kiszoną.