Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony pstrąg bez ości podawany z ziemniaczanymi łódeczkami oraz surówką z kiszonej kapusty.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6228
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9133
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8750
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6228
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9133
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8750
Składniki
Ziemniaki wyszorować i pokroić w ósemki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać cebulą pokrojoną w piórka. Dorzucić czosnek w łupinie. Przyprawić tymiankiem, oprószyć solą, skropić oliwą. Wymieszać i wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Ryby pozbawić głów, wyciąć kręgosłupy, odciąć płetwy oraz paski mięsa od strony brzucha. Widoczne ości usunąć pęsetą.
Tuszki skropić wewnątrz sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Filety złożyć i umieścić w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Posmarować roztopionym masłem i upiec w piekarniku (30 minut, temp. 180 st. C).
Podawać z cząstkami cytryny, pieczonymi ziemniakami oraz kapustą kiszoną.