Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
So czysty, smaczny , rozpływający się w ustach udziec o aromatycznym zapachu.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30215
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9669
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2155
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4152
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 862
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30215
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9669
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2155
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4152
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 862
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać.
Z udźca usunąć kość, a następnie mięso umyć i osuszyć. Udziec zanurzyć w marynacie dokładnie z każdej strony, przewracając kilka razy.
Cebulę pokroić na grube plastry i obłożyć nią udziec.
Tak przygotowane mięso przykryć i zostawić w naczyniu na 12 godzin /najlepiej zrobić to dzień wcześniej i pozostawić na noc w lodówce/.
Mięso włożyć do rękawa wraz z pozostałą marynatą i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok.1,5 godziny w tem.180 st.C odkrywając folię pół godziny przed wyjęciem, żeby skórka ładnie się zarumieniła. Podczas pieczenia polewamy udziec sosem z pieczenia. Upieczony, pachnący udziec podajemy z dowolnymi dodatkami na stół. SMACZNEGO!