Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
So czysty, smaczny , rozpływający się w ustach udziec o aromatycznym zapachu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 45
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 121
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2822
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4187
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 45
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 121
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2822
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4187
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać.
Z udźca usunąć kość, a następnie mięso umyć i osuszyć. Udziec zanurzyć w marynacie dokładnie z każdej strony, przewracając kilka razy.
Cebulę pokroić na grube plastry i obłożyć nią udziec.
Tak przygotowane mięso przykryć i zostawić w naczyniu na 12 godzin /najlepiej zrobić to dzień wcześniej i pozostawić na noc w lodówce/.
Mięso włożyć do rękawa wraz z pozostałą marynatą i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok.1,5 godziny w tem.180 st.C odkrywając folię pół godziny przed wyjęciem, żeby skórka ładnie się zarumieniła. Podczas pieczenia polewamy udziec sosem z pieczenia. Upieczony, pachnący udziec podajemy z dowolnymi dodatkami na stół. SMACZNEGO!