Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
So czysty, smaczny , rozpływający się w ustach udziec o aromatycznym zapachu.
Indyk Magdy Gessler w niczym nie przypomina klasycznie przygotowywanego drobi...
Odsłon: 5886
W jaki sposób przygotować piernik Magdy Gessler? Słynna restauratorka zwraca...
Odsłon: 3056
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12519
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 700
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 120
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 352
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12519
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 700
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 120
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 352
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać.
Z udźca usunąć kość, a następnie mięso umyć i osuszyć. Udziec zanurzyć w marynacie dokładnie z każdej strony, przewracając kilka razy.
Cebulę pokroić na grube plastry i obłożyć nią udziec.
Tak przygotowane mięso przykryć i zostawić w naczyniu na 12 godzin /najlepiej zrobić to dzień wcześniej i pozostawić na noc w lodówce/.
Mięso włożyć do rękawa wraz z pozostałą marynatą i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok.1,5 godziny w tem.180 st.C odkrywając folię pół godziny przed wyjęciem, żeby skórka ładnie się zarumieniła. Podczas pieczenia polewamy udziec sosem z pieczenia. Upieczony, pachnący udziec podajemy z dowolnymi dodatkami na stół. SMACZNEGO!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Młode ziemniaki z tymiankiem-nasze ulubione
Dania główne
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Dania główne
Pierogi z mięsem surowym
Dania główne
Karkówka w warzywach
Młode ziemniaki z tymiankiem-nasze ulubione
Nasze ulubione i najsmaczniejsze młode ziemniaki w mundurkach gotowane i pod...
Odsłon: 29
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 700