Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i mięciutkie ciasto, nadzienie jagodowe, idealne danie obiadowe.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10061
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10061
Składniki
Mąkę przesiać do większej miski, dodać jajko, oliwę , wymieszać, dolewać wolno wodę cały czas mieszając. Wyłożyć na stolnicę , podsypać mąką i zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło.
Jagody umyć , wymieszać z cukrem. Ciasto dzielić na mniejsze porcje , wałkować , wycinać kółka i układać porcję jagód.
Zlepiać pierogi.
W garnku zagotować lekko osoloną wodę , wrzucać partiami, gotować 2 minuty od chwili wypłynięcia. Podawać z wysmażoną śmietaną lub ubitą jak kto lubi.