Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i mięciutkie ciasto, nadzienie jagodowe, idealne danie obiadowe.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420244
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1698
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119615
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420244
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1698
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119615
Składniki
Mąkę przesiać do większej miski, dodać jajko, oliwę , wymieszać, dolewać wolno wodę cały czas mieszając. Wyłożyć na stolnicę , podsypać mąką i zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło.
Jagody umyć , wymieszać z cukrem. Ciasto dzielić na mniejsze porcje , wałkować , wycinać kółka i układać porcję jagód.
Zlepiać pierogi.
W garnku zagotować lekko osoloną wodę , wrzucać partiami, gotować 2 minuty od chwili wypłynięcia. Podawać z wysmażoną śmietaną lub ubitą jak kto lubi.