Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i mięciutkie ciasto, nadzienie jagodowe, idealne danie obiadowe.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 914
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1966
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 452
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 914
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1966
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 452
Składniki
Mąkę przesiać do większej miski, dodać jajko, oliwę , wymieszać, dolewać wolno wodę cały czas mieszając. Wyłożyć na stolnicę , podsypać mąką i zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło.
Jagody umyć , wymieszać z cukrem. Ciasto dzielić na mniejsze porcje , wałkować , wycinać kółka i układać porcję jagód.
Zlepiać pierogi.
W garnku zagotować lekko osoloną wodę , wrzucać partiami, gotować 2 minuty od chwili wypłynięcia. Podawać z wysmażoną śmietaną lub ubitą jak kto lubi.