Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i mięciutkie ciasto, nadzienie jagodowe, idealne danie obiadowe.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4512
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26332
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1594
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4512
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26332
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1594
Składniki
Mąkę przesiać do większej miski, dodać jajko, oliwę , wymieszać, dolewać wolno wodę cały czas mieszając. Wyłożyć na stolnicę , podsypać mąką i zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło.
Jagody umyć , wymieszać z cukrem. Ciasto dzielić na mniejsze porcje , wałkować , wycinać kółka i układać porcję jagód.
Zlepiać pierogi.
W garnku zagotować lekko osoloną wodę , wrzucać partiami, gotować 2 minuty od chwili wypłynięcia. Podawać z wysmażoną śmietaną lub ubitą jak kto lubi.