Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowe i smaczne pierożki.
Wykonanie ciasta:
Mąkę przesiać przez sito i dodać sól. Wlewać maślankę jednocześnie formując ciasto.
W sklepach można spotkać maślanki o różnej gęstości, dlatego nie należy wlewać od razu całej ilości, bo może się okazać że wystarczy odrobina mniej. Ciasto musi być zbite, lekko klejące. Ciasto należy ugniatać chwilę dłużej, niż tradycyjne z mąki pszennej. Odłożyć ciasto na około pół godziny (przykryte ściereczką).
Stolnicę posypać mąką, rozwałkować ciasto, wycinać kółeczka i nakładać dowolny farsz.
Wykonanie farszu:
Cebulę drobno pokroić, podsmażyć, następnie dodać świeży lub rozmrożony szpinak (odsączony z wody). Dodać twaróg, zmiażdżony czosnek i przyprawić solą i pieprzem. Aby farsz dobrze się nakładał na ciasto (i nie wypływał) należy go zagęścić. Ja używam do tego zmielone siemię lniane, które doskonale spaja farsz. Alternatywą (jeżeli nie mielibyście go pod ręką) może być białko z jajka, które również zetnie nam farsz, przez co lepienie pierożków będzie dużo łatwiejsze.
W między czasie zagotować wodę, posolić. Wrzucać pierogi do wrzącej wody, gotować do wypłynięcia (+ / - 2 minuty). Podawać polane oliwą z oliwek.
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 2959
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 37038
Dzisiej idziemy w innym kierunku, ponieważ głównym składnikiem jest melon, kt...
Odsłon: 86
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 193
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 2959
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 37038
Dzisiej idziemy w innym kierunku, ponieważ głównym składnikiem jest melon, kt...
Odsłon: 86
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 193
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę przesiać przez sito i dodać sól. Wlewać maślankę jednocześnie formując ciasto. W sklepach można spotkać maślanki o różnej gęstości, dlatego nie należy wlewać od razu całej ilości, bo może się okazać że wystarczy odrobina mniej. Ciasto musi być zbite, lekko klejące. Ciasto należy ugniatać chwilę dłużej, niż tradycyjne z mąki pszennej. Odłożyć ciasto na około pół godziny (przykryte ściereczką). Stolnicę posypać mąką, rozwałkować ciasto, wycinać kółeczka i nakładać dowolny farsz. Wykonanie farszu: Cebulę drobno pokroić, podsmażyć, następnie dodać świeży lub rozmrożony szpinak (odsączony z wody). Dodać twaróg, zmiażdżony czosnek i przyprawić solą i pieprzem. Aby farsz dobrze się nakładał na ciasto (i nie wypływał) należy go zagęścić. Ja używam do tego zmielone siemię lniane, które doskonale spaja farsz. Alternatywą (jeżeli nie mielibyście go pod ręką) może być białko z jajka, które również zetnie nam farsz, przez co lepienie pierożków będzie dużo łatwiejsze. W między czasie zagotować wodę, posolić. Wrzucać pierogi do wrzącej wody, gotować do wypłynięcia (+ / - 2 minuty). Podawać polane oliwą z oliwek.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab w ziołach
Dania główne
Placki z gotowanych ziemniaków z serem
Dania główne
Krokiety z mięsem
Dania główne
Burger z łososiem i wasabi mayo
Schab w ziołach
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 5
Placki z gotowanych ziemniaków z serem
Placki z gotowanych ziemniaków z serem pomogą uratować wczorajsze ziemniaki z...
Odsłon: 17