Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11413
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1221
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11941
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2019
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11413
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1221
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11941
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2019
Składniki
Wykonanie: Fasolę ugotować do miękkości i zmielić. Mięso ugotować i również zmielić. Wszystko razem wymieszać, dodać przysmażoną cebulkę, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Zagnieść ciasto z mąki z dodatkiem ciepłej wody. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać kółka szklanką, nakładać przygotowany farsz i dokładnie zlepiać. Pierogi wrzucać na wrzątek i gotować aż wypłyną. Gotowe pierogi dobrze okrasić stopionym boczkiem i słoniną.