Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z mięsem i fasolą

Pierogi z mięsem i fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2584 Ocena: 19993

Dodano:

Odsłon: 684

Smakują wybornie.

Składniki

  • Fasola Jaś 1 kg
  • Mięso wołowe ½ kg
  • Mięso wieprzowe ½ kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Dodatkowo:
  • Boczek, słonina
  • Składniki na ciasto:
  • Mąka 3 szklanki
  • Woda 1 szklanka
  • Jajko 1 szt.
  • Szczypta soli
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pierogi z mięsem i fasolą

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Fasolę ugotować do miękkości i zmielić. Mięso ugotować i również zmielić. Wszystko razem wymieszać, dodać przysmażoną cebulkę, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Zagnieść ciasto z mąki z dodatkiem ciepłej wody. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać kółka szklanką, nakładać przygotowany farsz i dokładnie zlepiać. Pierogi wrzucać na wrzątek i gotować aż wypłyną. Gotowe pierogi dobrze okrasić stopionym boczkiem i słoniną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń