Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Składniki
Wykonanie: Fasolę ugotować do miękkości i zmielić. Mięso ugotować i również zmielić. Wszystko razem wymieszać, dodać przysmażoną cebulkę, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Zagnieść ciasto z mąki z dodatkiem ciepłej wody. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać kółka szklanką, nakładać przygotowany farsz i dokładnie zlepiać. Pierogi wrzucać na wrzątek i gotować aż wypłyną. Gotowe pierogi dobrze okrasić stopionym boczkiem i słoniną.